Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloději zapadli v blátě

MOST - Na pomoc jim přišli strážci zákona; Notně si přihnul + další 

Smůlu měla dvojice zlodějů, která má na triku vloupání do benzinky v Litvínově. Ke skutku došlo o víkendu v nočních hodinách. Muž ve věku 33 let a o čtyři roky mladší žena, oba z Litvínova, zamířili po předchozí jízdě po okolí k benzince. Auto, ve kterém brázdili silnice, bylo zapůjčené. Po příjezdu na místo muž hledal ve vozidle nějaký předmět k rozbití výlohy. Našel klíč na kola. Do skla udělal otvor a tím vytahoval cigarety různých značek. Společnice mu pomáhala, dávala lup do igelitové tašky. Poté z místa odjeli, k úprku si vybrali polní cestu. Déšť jim však udělal čáru přes rozpočet - autem zapadli v blátě. Sami si s tím neporadili, tak šla žena přivolat pomoc. Přelezla plot u jednoho objektu, kde narazila na ostrahu. Pracovnice ochranky přivolala policisty. Zlodějka strážcům zákona vylíčila situaci se zapadlým autem. Střípky událostí na sebe nějak moc podezřele navazovaly. O pomoc při hledání vozu s pachatelem byla požádána také litvínovská městská policie. Spolupachatel byl asi pomocníky k vyproštění auta překvapen. Policisty a strážníky určitě nečekal. Ve vozidle se také našly odcizené cigarety. Lup byl vyčíslen na téměř 1.800 korun. Větší škoda však vznikla rozbitím výlohy, částka se dostala na deset tisíc. Oba z povedené dvojice si již od policistů vyslechli sdělení podezření ze spáchání přečinu krádež vloupáním, muži k tomu kvůli rozbití výlohy přibyl ještě přečin poškození cizí věci. Navíc strážci zákona zjistili, že ani jeden z nich není v kriminální minulosti žádným nováčkem. Aby toho nebylo málo, oběma k tomu všemu jsou přičteny ještě přestupky v dopravě. Část jízdy v zapůjčeném voze seděl za volantem podezřelý Litvínovan. Ten však nemá řidičák. Žena o tom věděla a i přesto mu auto, které jí svěřil její známý, dovolila řídit. Případ je nadále v šetření hamerským obvodním oddělením.

 

Notně si přihnul a řídil

Notně si přihnul alkoholu a pak usedl za volant 29letý muž. Kontrolou to zjistila hlídka dopravních policistů. Provedená dechová zkouška ukázala více jak dvě promile alkoholu v krvi. Na řidiče vozidla Škoda narazili dopravní policisté ve večerních hodinách na silnici I/27. Mostečan se následně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Od policistů ho poté čekalo sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ je veden ve zkráceném přípravném řízení.

 

Auto se převrátilo

Alkohol zřejmě sehrál svoji roli při víkendové dopravní nehodě na silnici I. třídy I/13 z Chomutova do Mostu. Řidič vozidla Subaru vyjel mimo komunikaci, auto narazilo do stromů a poté se několikrát převrátilo. Při kolizi byl zraněn spolujezdec, naštěstí jenom lehce. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 70 tisíc korun. K tomu ještě přibyl další problém v podobě alkoholu zjištěného u řidiče. Muž „nadýchal“ hodnoty pohybující se kolem jednoho promile. Následně se podrobil odběru krve. Věc je nadále v šetření skupiny dopravních nehod.

 

Zlákal ho masox

Více jak sto kusů masoxu v jednom mosteckém marketu ukradl 55letý Mostečan. Zamířil do prodejny, do tašky si naskládal vybrané ochucovadlo a vydal se k pokladně. Cestou si přibral ještě housky a salám. Za jídlo zaplatil. Následně ho i s igelitkou s masoxem zadržel pracovník ostrahy prodejny. Přivolaná policejní hlídka ho dopravila na služebnu, tam si lapka vzhledem ke svým bývalým majetkovým deliktům vyslechl sdělení podezření z přečinu krádeže. Škoda na odcizeném zboží byla vyčíslena na téměř 1.200 korun. Skutek šetří mostecké obvodní oddělení.

 

Z prodejny zmizely boty

Z jedné prodejny v centru města zmizely dvě desítky párů obuvi. Na svědomí to má neznámý pachatel. Prodavačky kontrolou zjistily, že některé krabice jsou prázdné. Škoda byla vyčíslena na částku vyšší jak pět tisíc korun. Událost šetří mostecké obvodní oddělení jako přečin krádeže.

 

Ve skladu řádil zloděj

Ve skladu nápojů v Mostě řádil neznámý zloděj. Po násilném vniknutí si odnesl výčepní zařízení a „odvalil“ sudy – prázdné i plné piva. Krádeží byla způsobena škoda převyšující 80 tisíc korun. Tu navýšila ještě částka způsobená poničením objektu ve výši 5 tisíc. Mostečtí policisté případ šetří jako přečiny krádež vloupáním a poškození cizí věci.

 

Přišla o peněženku

O věci v hodnotě dva tisíce přišla jedna mladá žena z Lounska. Stalo se to díky neznámému pachateli v Centralu v Mostě. Poškozená měla ještě před zásahem zloděje peněženku uloženou v zadní kapse kalhot. Věc šetří mostecké obvodní oddělení jako přečin krádež na osobě.

 

Alena Bartošová

Most, 26. července 2010

vytisknout  e-mailem