Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zlodějka odhalena

LOUNY - Za krádeže již byla dříve odsouzena. 

V rukou policistů skončila 30letá žena z Loun, která se v minulých dnech dopustila krádeží, přestože byla již za tento skutek začátkem tohoto roku odsouzena Okresním soudem v Lounech. Dotyčná minulý týden v jedné prodejně oděvů v Lounech využila nepozornosti prodavačky a z regálu odcizila dámskou koženou bundu v hodnotě 4 190 Kč. Včerejšího dne pro změnu okradla v jednom lounském marketu nakupujícího zákazníka. V nestřeženém okamžiku mu sáhla do zadní kapsy kalhot a odcizila peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí. Poškozený (78. ročník) však krádež zaregistroval a na zlodějku začal křičet, ať mu peněženku vrátí. Ta ji mezitím schovala do regálu se zbožím. Přivolaní policisté podezřelou předvedli na služebnu a ve zkráceném přípravném řízení jí sdělili podezření z trestného činu krádeže. Pokud soud uzná její vinu, hrozí jí trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.

Neplatí na dcery

Obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy si vykoledoval 39letý muž z Podbořanska, který s výjimkou několika plateb nehradí výživné na své tři dcery, jak mu určil Okresní soud v Lounech a je k tomu ze zákona o rodině povinen. K rukám matky již dluží bezmála 60 tisíc korun. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až dvouletý pobyt za mřížemi.

Mařil výkon

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 32letému muži z Podbořanska. Policisté jej v úterý dopoledne kontrolovali v Podbořanech za volantem motorového vozidla a lustrací zjistili, že řídil neoprávněně. Okresní soud v Lounech mu totiž uložil trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu 18 měsíců s nabytím právní moci dne 21. 10. 2014. Po provedených úkonech podezřelého propustili na svobodu. Nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Vloupačky do felicií

Policisté šetří vloupačky do vozidel zn. Škoda Felicia, ke kterým došlo z pondělí na úterý v Lounech. V ulici Přemyslovců vnikl neznámý pachatel do zaparkovaného automobilu, prohledal jej, ale nic neodcizil. V druhém případě se stejný skutek odehrál na křižovatce ulic Březinova a Přemyslovců. Tentokrát zloděj ze zaparkovaného auta odcizil motorovou pilu, sportovní výbavu, oblečení a jiné věci. Škoda přesahuje 7 000 Kč. Policisté zahájili úkony trestního řízení a po pachateli-ích pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 30. září 2015 

 

vytisknout  e-mailem