Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zlodějka z Lidlu zadržena

LOUNY - V prodejně okradla ženu středního věku... 

V úterý dopoledne se vydala s nekalým úmyslem do lounské prodejny Lidl 19letá dívka z Přerovska. Nešla nakupovat, ale krást. Vyhlédla si nákupní košík ženy středního věku, ve kterém byla volně odložená taška s věcmi a v nestřeženém okamžiku jí z této tašky odcizila peněženku s finanční hotovostí, doklady a platebními kartami. Poté z prodejny odešla. Podezřelé ženy si však v obchodě povšimla ostraha. Když poškozená nahlásila krádež peněženky, bylo pracovníkům ostrahy téměř jasné, kdo má tento čin na svědomí, a proto zalarmovali městskou policii. Strážníci mladou zlodějku podle popisu zakrátko zadrželi. V odpadkovém koši u autobusové zastávky městské hromadné dopravy u Luny nalezli odcizenou peněženku s doklady. Podezřelá se ještě před zadržením dokonce pokusila prostřednictvím kradené platební karty o výběr peněz z bankomatu, což se jí nepodařilo. Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté uvedené zlodějce podezření z trestného činu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Následnou lustrací policisté dále zjistili, že kromě bohaté trestní minulosti je na podezřelou vydán i příkaz k zatčení Obvodním soudem v Praze 9. Eskortu k tamní instituci však zatím provést nemohli, neboť si těhotná zlodějka začala stěžovat na zdravotní potíže a proto byla převezena do mostecké nemocnice, kde zůstala hospitalizována.   

Opakované vloupání do bytu

Policisté šetří vloupání do jednoho bytu v Peruci na Lounsku. Již podruhé, v rozmezí několika měsíců, se do něj vloupal dosud neznámý pachatel. Nezjištěným předmětem vypáčil vstupní dveře, obydlí prohledal a stejně jako v prvním případě odcizil finanční hotovost ve výši několika tisíc korun. Další škodu způsobil poničením vstupních dveří. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

Okapy lákají zloděje

Zděné oplocení jednoho rodinného domu ve Vrchlického ulici v Žatci překonal v minulých dnech neznámý pachatel, aby mohl ukrást okapy. Nezjištěným způsobem demontoval objímky od měděných svodů na domě a následně je ze dvou míst odcizil. Celkovou škodu majitel vyčíslil na dva tisíce korun. Policisté případ šetří jako trestný čin porušování domovní svobody. 

Z drůbežárny zmizel křovinořez

V minulých dnech vnikl na pozemek areálu jedné drůbežárny u Postoloprt dosud neznámý pachatel. Následně se dostal až do administrativní budovy, odkud z chodby odcizil křovinořez zn. Oliomac. Předběžně byla škoda vyčíslena na 8 000 Kč. Ve věci zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají.

Jaromíra Střelcová

Louny, 15. září 2010

 

vytisknout  e-mailem