Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zneužila otcovu platební kartu

LOUNY - Několikrát provedla neoprávněné výběry... 

Neoprávněně se obohatila na úkor svého otce dvacetiletá dívka z Loun. V průběhu července mu odcizila z bytu, ve kterém společně s rodiči bydlí, volně odloženou platební kartu. Následně pak pomocí této karty provedla několik výběrů z různých bankomatů v Lounech a v Kladně. Celková škoda, kterou svým činem způsobila, činí 10 500 Kč. Policisté jí již ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pokud bude odsouzena, hrozí jí až dvouletý trest odnětí svobody.

Další neoprávněný výběr peněz pomocí odcizené platební karty nahlásila 32letá žena z Loun. V tomto případě jí platební kartu odcizil dosud nezjištěný pachatel ze šatny Vrchlického divadla v Lounech ve středu večer. Platební kartu, bohužel i s přiloženým PIN kódem, měla poškozená v peněžence společně s finanční hotovostí ve výši 4 000 Kč. Portmonka ženě zmizela z odložené kabelky, kterou si právě ponechala v tamní šatně. Poškozená následně zjistila, že jí byl pomocí odcizené platební karty proveden neoprávněný výběr peněz z jejího účtu ve výši 8 000 Kč. Neopatrnost tak mladou ženu stála 12 tisíc korun. Tak, jako v předchozím případě, šetří policisté tuto věc jako trestný čin krádeže a trestný čin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Plyn odebíral načerno

Třiačtyřicetiletému muži ze Žatce sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže, neboť od 1. ledna do 1. února letošního roku neoprávněně odebíral ve svém bydlišti plynovou energii. Poškozené společnosti tím způsobil škodu za 9 257 Kč. Po provedených úkonech byl podezřelý propuštěn na svobodu.

Řídil v zákazu

Ve středu navečer policisté kontrolovali v lounské ulici 28. října muže, který řídil osobní automobil zn. Škoda Felicia. Provedenou lustrací zjistili, že 38letý muž za volantem řídí motorové vozidlo neoprávněně, neboť má až do 13. května příštího roku vysloven zákaz řízení. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Z divadla odcizil kabely

Policisté pátrají po pachateli, který se ze středy na čtvrtek vloupal do budovy Městského divadla v Žatci. V tamní budově se v současné době provádí rekonstrukce elektrorozvodů, čehož zloděj využil a poškozené firmě odcizil asi 200 metrů elektrického kabelu. Navíc si přisvojil i hliníkový žebřík. Celková škoda byla vyčíslena na 27 150 Kč. Ve věci již policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Jaromíra Střelcová

Louny, 10. září 2010

 

vytisknout  e-mailem