Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zničili karoserii auta

CHOMUTOV - Nad ránem měli ještě dostatek síly  

Poškodili auto
Co vedlo pět mužů od 23 do 41 let z Chomutova k tomu, aby kopanci poškodili světle hnědý Mercedes, zjišťují policisté. Celý incident se odehrál v ulici Kamenná, pod restaurací „U obušku“ v Chomutově. Majiteli tak způsobili škodu za nejméně 50 tisíc korun.  Totožnost všech pěti aktérů policie zná a tak se budou zpovídat z trestného činu poškozování cizí věci, a protože se vše odehrálo na ulici, tak i z výtržnictví.
 
Vloupání objasněno
Prádelna v Čechově ulici v Chomutově zlákala pobertu k akci. U pootevřeného okna si poradil s mechanismem, který bránil vniknutí a vlezl dovnitř. Ukradl tisícovku, DVD přehrávač a krabici s nářadím. To vše za téměř 4 tisíce korun. Už byl za krádež v minulosti odsouzen a tak k trestnému činu krádeže, kterou provedl vloupáním, mu soudce připočítá ještě druhý odstavec v trestním zákoníku. Policisty, kteří případ objasnili, byl obviněn a v současné době jistě nic neukradne, protože zpytuje svědomí ve vazební věznici.
 
Ukradli naftu a gola sadu
Rokle u Kadaně, kde se těží kaolin, přilákal zatím neznámého lapku k činu. Vybral si tu zaparkovaný bagr a vypáčil u něj víčko od nádrže. Odtud si pak „natankoval“ 200 litrů nafty. Aby toho snad nebylo málo, dostal se násilím do skříňky s nářadím a sebral uvnitř uloženou sadu nářadí, takzvanou gola. Nakradl za téměř 9 tisíc korun a poškodil za 4 tisíce korun. To vypověděl oznamovatel policistům do protokolu. Je tedy jasné, že se zloděj dopustil trestného činu krádeže.
 
nprap. Bc. Petr Procházka
20. 7. 2010

vytisknout  e-mailem