Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Znovu alkohol za volantem

TEPLICE - Čtyři řidiči jsou podezřelí z ohrožení pod vlivem návykové látky; Využili mužovy indispozice...  

Znovu alkohol za volantem
     Během uplynulého víkendu přistihli policisté v teplickém okresu celkem čtyři řidiče, kteří si sedli za volant motorového vozidla, ačkoliv nebyli k řízení způsobilí. Všichni totiž byli podnapilí a to natolik, že jim při dechových zkouškách byla naměřena hodnota přes 1 promile alkoholu v dechu.
     V sobotu po půlnoci kontrolovali dopravní policisté v Košťanech osobní vozidlo, jehož 28letý řidič měl pozitivní dechovou zkoušku, přístroj ukázal hodnotu přes 1,3 promile alkoholu v dechu.
     Necelou hodinu nato byl u Bystřan kontrolován 54letý řidič, který vykazoval známky požití alkoholu, což potvrdila i dechová zkouška, při které mu policisté naměřili téměř 1,4 promile alkoholu v dechu.
     Podnapilého řidiče zastavila v neděli v noci i hlídka strážníků městské policie v Bílině, při dechové zkoušce kalibrovaným přístrojem se ukázala hodnota 1,1 promile.
     Smutným „rekordmanem“ byl o víkendu 40letý muž, který v sobotu večer řídil dodávku v Řetenicích. I on narazil na hlídku strážníků, kteří kvůli podezření z požití alkoholu před jízdou přivolali policisty. Ti muže vyzvali k provedení dechové zkoušky, při které mu naměřili 2,8 promile alkoholu v dechu.
     Všichni čtyři nezodpovědní muži, kteří si sedli za volant pod vlivem alkoholu a ignorovali platnou legislativu, jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jim může soudce uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest, nebo zákaz činnosti.
 
Využili mužovy indispozice
     Až tříleté vězení hrozí dvěma recidivistům, kteří minulý týden okradli v centru Teplic podnapilého muže. Využili jeho indispozice a z příruční tašky mu odcizili mobilní telefon, fotoaparát a další věci v hodnotě přes tři tisíce korun. Nevěděli ale, že je spatřil svědek, který přivolal strážce zákona. Ti na místě oba podezřelé i s kradeným věcmi zadrželi a následně oba muže ve věku 27 a 58 let obvinili z přečinu krádeže. Zatímco starší muž bude čekat na soud na svobodě, mladší recidivista, který má letos na svědomí i několik vloupání do motorových vozidel, byl umístěn do vazební věznice.
 
Šla ke zdroji
     Přímo ke zdroji se vydala 44letá žena, která si rozhodla přivydělat sběrem barevných kovů. A aby je nemusela složitě shánět, v nočních hodinách vnikla do haly v areálu teplické výkupny sběrných surovin. Z té následně odcizila 20 kilogramů hliníku, 14 kilo mědi a přes dvě kila mosazi. Než ale stačila těžký lup v hodnotě dva a půl tisíce korun odnést, přistihl ji majitel objektu, který přivolal policisty, kteří ženu zadrželi. Pokud ji soud uzná vinno z přečinu krádeže, z jehož spáchání je podezřelá, může strávit až dva roky ve vězení.
 
Dávejte pozor při nákupech
     Přes opakovaná varování policistů, aby byli lidé během nákupů ostražití a dávali si pozor na své věci, se najdou spoluobčané, kteří svým chováním usnadňují zlodějům jejich nekalou činnost.
Potvrzuje i to i případ, ke kterému došlo v sobotu před obědem v jednom z teplických supermarketů. Neznámý pachatel tam využil nestřeženého okamžiku a z tašky zavěšené na nákupním vozíku odcizil poškozené peněženku s finanční hotovostí a doklady a mobilní telefon. Škoda byla vyčíslena na necelé tři tisíce korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli pátrají.
 
 
Teplice, 11. 8. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem