Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpeněžit lze cokoliv

MOST - kvůli legalizaci pobytu se z nich stali otcové i manželé; Na ulici bodl neznámého muže, kterého si spletl 

Dva neobvyklé případy šetří policisté služby kriminální policie a vyšetřování mostecké policie. Z trestného činu napomáhání k neoprávněnému pobytu na území republiky obvinili 29 letou ženu z Teplicka. Ta za úplatu deseti tisíc korun nechala úmyslně zapsat do rodného listu svého nezletilého syna jako otce cizince z jednoho afrického státu. Svým jednáním mu chtěla umožnit legalizaci pobytu na území České republiky. Šetřením bylo zjištěno, že stejně si počínala i před dvěma roky, když v rodném listě svých dalších dětí nechala uvést jména dvou cizinců a vyinkasovala za to po deseti tisících korunách.
Pro stejný trestný čin je stíhána i 25 letá žena z Mostecka. Ta za slíbenou částku ve výši 45 tisíc korun uzavřela úmyslně sňatek s jedním cizincem evropského státu, proto aby mu umožnila legalizaci jeho pobytu v naší republice. Cizinec pak na základě uzavřeného sňatku podal žádost o přechodný pobyt občana evropské unie.
Obě ženy jsou stíhány na svobodě a můžou být potrestány trestem odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem. 

Bodl bezdůvodně cizího muže
Z pokusu trestného činu těžké újmy na zdraví, výtržnictví a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci obvinila mostecká policie 28 letého muže z Mostu. Ten na podzim loňského roku v nočních hodinách měl před jednou mosteckou restaurací, kde před tím byl, napadnout 21 letého muže. Toho nejprve častoval nadávkami a poté mu přiložil nůž ke krku. Napadený se útočníkovi ubránil. Ke zranění osob nedošlo. Poškozený z místa odešel a obviněný ještě tu noc na ulici napadl dalšího zcela neznámého muže, kterého si zřejmě spletl s jiným hostem v téže restauraci. Přitom muže bodl a způsobil mu zranění, které si vyžádalo několika týdenní léčení. Podle znalce z oboru zdravotnictví mohlo dojít i ke zranění, které by poškozeného ohrozilo na životě. Stíhání obviněného je vedeno na svobodě.
 

 

vytisknout  e-mailem