Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpronevěřil statisíce

TEPLICE - Peníze z výher si ponechal; V krvi měl dvě promile... 

Zpronevěřil statisíce
     Obvinění z přečinu zpronevěry si z rukou policistů převzal 37letý cizinec, který zpronevěřil téměř čtyři sta tisíc korun. Jako nájemce výherních automatů v jedné z heren na Teplicku neodevzdal majiteli přístrojů smluvně dohodnutý podíl tržby ve výši 384 tisíc korun, peníze si ponechal a použil pro vlastní potřebu. Obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
 
V krvi měl dvě promile
     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 26letý muž, který si sedl za volant automobilu, ačkoliv před jízdou požil alkoholické nápoje. Včera po půlnoci zastavili jeho vozidlo v Bílině strážníci městské policie. Při následné dechové zkoušce mu policisté naměřili dvě promile alkoholu v dechu, nezodpovědnému muži zadrželi řidičský průkaz a nyní bude jeho jednání posuzovat soud, od kterého může odejít s peněžitým trestem, nebo až ročním trestem odnětí svobody.
 
Neplatí výživné
     Na více jak 70 tisíc korun se vyšplhala částka, kterou dluží na výživném 28letý muž. Ačkoliv má soudem nařízeno platit alimenty na své dvě nezletilé děti, stanovenou částku neplatí na jedno dítě už dva roky a na druhého potomka přes rok. Muž byl obviněn z přečinu zanedbání povinné výživy, za který mu podle platné legislativy hrozí až dva roky vězení.
 
Vloupání do restaurace
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do restaurace. Zloděj se pokusil do objektu vniknout přes střechu, nebyl ale úspěšný, a tak zvolil „vstup“ oknem. Lapku zajímaly hlavně peníze a cigarety, které odcizil z automatu na tabákové výrobky. Celková škoda, kterou pachatel způsobil, byla předběžně vyčíslena na 114 tisíc korun, zloděj je podezřelý z přečinů krádeže a poškození cizí věci, za které mu v případě dopadení hrozí až dva roky za mřížemi.
 
 
Teplice, 21. 11. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem