Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpronevěřil téměř milion

TEPLICE - Nechával si tržby z výherních hracích automatů; Za vandalstvím stál alkohol a další zprávy.  

Zpronevěřil téměř milion
     Škodu téměř milion korun způsobil 51letý Asiat firmě, která pronajímá výherní hrací automaty. Ačkoliv měl na základě uzavřené smlouvy odevzdávat část tržby této společnosti, peníze získané provozem automatů v několika provozovnách si nechával a za několik měsíců se neoprávněně obohatil o 920 tisíc korun. Muž byl obviněn z trestného činu zpronevěry, za který mu s ohledem na výši způsobené škody hrozí až osmileté vězení.
 
Za vandalstvím stál alkohol
     Policisté sdělili podezření z přečinu poškození cizí věci 21letému mladíkovi, který poškodil několik zaparkovaných aut. Začátkem května procházel značně posilněný alkoholem Krupkou a svou agresivní náladu si vybil na cizím majetku. Na dvou vozidlech zohýbal stěrače a na třetím poškrábal lak, celková škoda byla vyčíslena na 26 tisíc korun. Totožnost vandala se policistům ve spolupráci se strážníky městské policie podařilo během krátké doby zjistit, u výslechu pak vůbec nebyl schopen vysvětlit motiv svého jednání. Pokud ho soudce uzná vinným z jednání, ze kterého je podezřelý, může v krajním případě skončit až na rok ve vězení.
 
Vězení se asi nebojí
     Koncem dubna jsme informovali o dopadení 56letého recidivisty, který na Teplicku vykrádal neobydlené domy. Začátkem dubna se v Dubí vloupal do domu, ze kterého odcizil obrazy a sošky, které následně prodal na burze. O dva týdny později se opět v Dubí vloupal do domu, ze kterého si odnesl svícny, porcelán, nástěnné hodiny a další starožitné věci v hodnotě několika desítek tisíc korun, lup pak opět rozprodával.
     V Oseku se pak vloupal do dalšího neobydleného domu, ze kterého si ven vynosil vzduchovku, alkohol, hodiny a další věci, než však stihl odcizit i další věci, vyrušil ho soused poškozeného a pachatel z místa odjel přistaveným autem s prázdnou.
     Muž byl kromě krádeže obviněn i z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože z místa činu odjel vozidlem, ačkoliv má uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.
     Recidivistovi, který se teprve letos v březnu vrátil z výkonu trestu odnětí svobody, kde si odpykával trest za majetkovou kriminalitu, byla ale hrozba vězení zřejmě lhostejná. I nadále totiž řídil auto, i když si byl vědom, že se tím dopouští protizákonného jednání.
      Minulý týden muže, který ani není držitelem řidičského oprávnění, v centru Teplic kontrolovala policejní hlídka za volantem osobního auta. Navíc v jeho těle byla provedenou zkouškou zjištěna přítomnost látek ze skupiny  amphetaminy/methanphetaminy. V pátek dopoledne byl znovu přistižen při řízení vozidla pod vlivem drog, také v tomto případě u něj byla pozitivní zkouška na přítomnost látek metamfetamin a cannabis.
     S ohledem na stále pokračující porušování zákona bylo jeho trestní stíhání rozšířeno o další dva skutky maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a byl podán návrh na jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval. Na soud, u kterého si může vyslechnout rozsudek, který ho může stát až pět let svobody, tak bude čekat za mřížemi.
 
 
Vykradené sklepy
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vykradl sklepní prostory panelového domu v Trnovanech. Lapka si ze sklepní kóje odnesl vodní dýmku, mačetu a vrhací nože, škoda byla vyčíslena na dva tisíce korun.
     Suterén v domě o několik ulic také navštívil neznámý zloděj, v tomto případě zmizely nádoby s 
malířskou barvou, dětské „houpadlo“ a sada nádobí, škoda přesáhla částku pět tisíc korun.
     V obou případech byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody. Policisté budou prověřovat i možnost, že má obě krádeže na svědomí stejný pachatel.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K dopravní nehodě došlo dne 17. května 2015 v době od 16:15 do 16:45 v Duchcově, ul. Osecká na parkovišti před prodejnou Lidl. Neustanovený řidič nezjištěným vozidlem poškodil levý zadní blatník zaparkovaného vozidla značky Audi a z místa dopravní nehody ujel, aniž by splnil zákonem uložené povinnosti.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 18. 5. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem