Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpronevěřil tržbu

CHOMUTOV - Před krádeží popíjel, Vloupání do kůlny, skelpa a chaty.... 

Zpronevěřil tržbu
33letý Chomutovák pracující jako obsluha baru v centru města zpronevěřil peníze. Tržbu v hodnotě 14 tisíc korun neuložil ani neodevzdal, ale peníze použil pro svoji potřebu. Když majitelka na jeho jednání přišla, obrátila se na policii a podala trestní oznámení. Za zpronevěru hrozí pachateli až dvouletý pobyt ve vězení.
 
Před krádeží popíjel
Do objektu firmy v Nádražní ulici vnikl 28letý místní obyvatel. Chomutovák přelezl oplocení a na místě odcizil vanu, kterou chtěl prodat. Útěk se mu ale nezdařil, na místě byl zadržen. Provedená dechová zkouška prokázala, že se před krádeží posilnil alkoholem. Přístroj naměřil 1,17 promile alkoholu v dechu. Vana byla předána majiteli. Pachatel si obvinění z krádeže převzal, vyšetřování nadále pokračuje. 
 
Vloupání do kůlny, sklepa a chaty
Klášterečtí policisté vyšetřují vloupání do kůlny u rodinného domu v obci Lužný. Kdosi odstranil zámky, vnikl dovnitř a sebral lešení, dvě zahradní kolečka a různé ruční nářadí. Majitelka vyčíslila škodu na téměř 16 tisíc korun.
Další dvě vloupání vyšetřují policisté v Jirkově. Zloděj vnikl do sklepních prostor domu v ulici Karla Popelky, poškodil dveře u kóje a odcizil jízdní kolo za téměř 9 tisíc korun.
Majitel zahradní chaty na Červeném Hrádku oznámil také vloupání. Zloděj v tomto případ překonal oplocení, vnikl do chatky na zahradě a odnesl si čerpadlo, sekačku na trávu, různé nářadí a nepohrdl ani několika lahvemi alkoholických nápojů. Škoda v tomto případě dosáhla částky 18500 korun.
 
Rybář přišel o „nádobíčko“
Hliníkový stojan na pruty, dva pruty s navijáky a další rybářské potřeby odnesl neznámý zloděj z rybářského areálu u Vadkovic. Pachatel vnikl na pozemek a věci odložené poblíž karavanu odnesl. Rybář přišel o „nádobíčko“ v hodnotě 24 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté z Radonic.
 
Využil příležitost
Z krádeže je podezřelý 27letý muž z okresního města. Využil znalostí poměrů v bytě u příbuzné přítelkyně, kde spolu nějaký čas bydleli, a ze skříně odcizil šperky za 15 tisíc korun. Obdobně se zachoval při návštěvě u přítelkyně, kdy z komody odcizil 30 tisíc korun na hotovosti a další šperky ze zlata za téměř 16500 korun. Vyšetřování je vedeno na obvodním oddělení v Jirkově.
 
Nejdříve klíč, pak peníze
Do nezajištěného bytu na Palacké ulici v okresním městě vnikl neznámý zloděj. Z háčku sebral klíče od bytu a v době, kdy majitelka nebyla doma, odemkl vstupní dveře a vešel dovnitř. V nočním stoku našel nejen 2 tisíce korun na hotovosti, ale i platební kartu k účtu s příslušným PIN kódem. Peníze sebral a z účtu postupně vybral dalších 8800 korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
26. července 2012 
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem