Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zpronevěřila finanční prostředky

LOUNY - Ponechávala si převzaté splátky dlužníků. 

Pětadvacetiletou ženu z Podbořan stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování pro trestný čin zpronevěry. Obviněná se uvedeného skutku dopustila tím, že jako obchodní zástupkyně jedné finanční společnosti opakovaně převzala v několika případech finanční prostředky v hotovosti jako splátky z čerpaných půjček. Peníze však neodvedla poškozené společnosti v plné výši, ale část z nich si opakovaně ponechávala pro vlastní potřebu. Dále v několika případech neodevzdala klientům celou finanční hotovost inkasovanou od dotyčné společnosti za účelem vyplacení půjček. Peníze si opět ponechala pro svoji potřebu. Takto jednala v rozporu se svými povinnostmi a dále si přisvojila cizí věc ve formě finančních prostředků v rozporu se smlouvou, kterou s poškozenou společností uzavřela. Způsobila tím škodu za 55 135 Kč. Podle trestního zákoníku jí hrozí odnětí svobody od jednoho roku do pěti let.

U Volenic hořel kombajn   

Ve středu odpoledne vyjížděli policisté k zahoření kombajnu k obci Volenice. K požáru došlo na poli, při sklizni slunečnice. Hasičský záchranný sbor Louny oheň zlikvidoval a vyšetřovatel jako příčinu požáru označil pravděpodobně technickou závadu bez cizího zavinění. Škoda zatím nebyla vyčíslena. 

Poničená auta

Policisté šetří poškození zaparkovaných vozidel, k nimž došlo v minulých dnech na Žatecku. V jedné obci poškrábal neznámý vandal osobní vůz zn. VW Golf, čímž majiteli způsobil škodu za 7 500 Kč a v úterý nahlásila oznamovatelka poničení osobního automobilu zn. Renault Megane v Žatci. Neznámý pachatel jí poškrábal nezjištěným předmětem celý vůz. Oba případy jsou nyní v šetření žateckých policistů.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 17. září 2015

 

 

vytisknout  e-mailem