Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zřejmě neunesl rozchod

CHOMUTOVSKO - Do cizího bytu se dostával násilím. 

Sdělení podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a poškození cizí věci si vyslechl 37letý muž z Chomutovska. Policisté mu přičítají dvě nezvané návštěvy v bytě v Klášterci nad Ohří, kde se měla údajně zdržovat jeho bývalá přítelkyně. V prvním případě chtěl podle všeho obydlí navštívit počátkem týdne v odpoledních hodinách. Jeho snaha dostat se dovnitř měla být tak urputná, že měl kopáním do dveří zničit zámkovou vložku, až se dveře pootevřely. Počínání ukončil až telefonát na linku tísňového volání a příjezd policejní hlídky. Do bytu se však měl vrátit ještě jednou, stejný den ve večerních hodinách. Tentokrát měl dveře rovnou vykopnout a vniknout dovnitř. V bytě byla jeho bývalá přítelkyně, kterou měl podle výsledků dosavadního šetření srazit k zemi a zkroutit jí ruce za zády. Poškozená naštěstí neutrpěla žádné zranění. Hmotná škoda je předběžně vyčíslena na částku  10.195 korun. Za jednáním 37letého muže byl údajně rozchod s přítelkyní. Věc šetří klášterečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení.

Hádka vyústila v napadení
Chomutovský policejní vyšetřovatel sdělil mladistvé dívce obvinění ze spáchání provinění porušování domovní svobody. Důvodem k jeho rozhodnutí byla událost, ke které mělo dojít koncem ledna v Chomutově. Obviněná se měla nejprve prostřednictvím facebooku pohádat s jistou mladou ženou kvůli muži, údajně jejímu bývalému příteli. Komunikace měla následně vyústit až v nechtěnou návštěvu v bytě poškozené a její napadení. Incident nakonec musely ukončit přivolané policejní hlídky. Zranění si nevyžádalo pracovní neschopnost. Vyšetřování nadále pokračuje.

Přivydělávala si pojistkami
Policejní vyšetřovatel po několikaměsíčním prověřování v těchto dnech obvinil ze spáchání trestného činu podvodu 48letou ženu z Chomutova. Ta podle zjištění neoprávněně vyinkasovala na dvou pojišťovnách částku přesahující 200.000 korun. Žena měla v jistém časovém úseku uzavřít na sebe a svého syna životní pojistky, které obsahovaly i úrazové plnění. Policisté zjistili, že obviněná během jednoho roku devětkrát čerpala pojistné plnění za různé úrazy. Ty se měly stát jí nebo jejímu synovi.  Pojišťovny jí za různé pády či uklouznutí vyplácely nemalé částky. U žádného z těchto úrazů se následně neprokázalo, že by se stal. Podle policistů si žena smyšlenými událostmi chtěla vylepšit svoji finanční situaci. U dvou úrazů se dokonce shodoval den, kdy k nim mělo dojít.  Žena udávala, že upadla na schodech – a ve stejný den měl její syn upadnout z dětského jízdního kola.
Případ je nadále ve vyšetřování. V případě uznání viny obviněné hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Padělal stravenky a taky se mu nechtělo do věznice
Již v únoru měl 24letý muž z Chomutovska nastoupit do věznice k vykonání trestu odnětí svobody, ale nějak se mu zřejmě nechtělo. Za mříže ho proto museli dopravit policisté. Kromě toho, že ho pobyt ve věznici neminul, přibyl mu na kontě trestný čin – maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Mladý muž má podle chomutovských policistů na svědomí ještě další delikt, ze kterého už byl také obviněn. Kvůli přepsání platnosti šesti stravenek a jejich udání do oběhu se měl dopustit trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Stravenky v nominální hodnotě 50 korun měl nalézt v bytě u své sestry, jejich platnost však byla do 31. 12. 2017. Obviněný si podle všeho jejich platnost přepisem prodloužil o dva roky, tedy do 31. 12. 2019. Následně směnou za jídlo měl stravenky přenechat své známé, 38leté ženě. I ta nakonec skončila se sdělením obvinění – ze stejného trestného činu. Podle policistů totiž o pozměnění data věděla a stravenkami zaplatila nákup v hodnotě 300 korun. Věc je stále ve vyšetřování.

por. Alena Bartošová
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
22. března 2019

vytisknout  e-mailem