Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Akce "Řídím, piju nealko pivo!" na Klatovsku

KLATOVSKO - Řidiči od policistů obdrželi tabulku s údaji, za jaký čas zmizí alkohol z krve, od zástupce pivovarů nealkoholické pivo a Besipu reflexní prvky. 

I na Klatovsku se policisté zapojili do dopravně preventivní akce s názvem "Řídím, piju nealko pivo". V rámci dopravně preventivní akce, policisté z dopravního inspektorátu  a oddělení tisku a prevence, ve čtvrtek 18. dubna tohoto roku v odpoledních hodinách, kontrolovali řidiče v obci Štěpánovice.

Dopravní akce se zúčastnili i promotér Českých pivovarů a sladoven a pracovnice Besipu pro Plzeňský kraj.  Celkem pětadvaceti řidičům, kteří měli dechovou zkoušku s negativním výsledkem, policisté předali tabulku, která je určena řidičům s uvedeným časem, za jaký zmizí alkohol z krve. Řidiči od zástupce pivovarů převzali nealkoholické pivo i jednorázový alkoholtester a pracovnice Besipu předávala různé reflexní prvky. 

Doporučení řidičům:

Za žádných okolností pod vlivem alkoholu neřiďte vozidla, ohrožujete nejen svůj život a zdraví, ale i ostatních účastníků provozu!

POVINNOSTI ŘIDIČE

V  Zákoně č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích je uvedeno 

Řidič je povinen

1/ podrobit se na výzvu policisty, vojenského policisty, zaměstnavatele, ošetřujícího lékaře nebo strážníka obecní policie vyšetření ke zjištění, zda není ovlivněn alkoholem,

2/ podrobit se na výzvu policisty, vojenského policisty, zaměstnavatele, ošetřujícího lékaře nebo strážníka obecní policie vyšetření ke zjištění, zda není ovlivněn jinou návykovou látkou než alkoholem,

Řidič nesmí

A/ požít alkoholický nápoj ani jinou látku obsahující alkohol nebo užít jinou návykovou látku během jízdy,

B/ řídit vozidlo nebo jet na zvířeti bezprostředně po požití alkoholického nápoje nebo užití jiné návykové látky nebo v takové době po požití alkoholického nápoje nebo užití jiné návykové látky, kdy by mohl být ještě pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky;

 C/ předat řízení vozidla nebo svěřit zvíře osobě, která nesplňuje podmínky nebo která je pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky nebo jejíž schopnost k řízení vozidla je snížena v důsledku jejího zdravotního stavu.

nprap. Ladmanová Dana

24. dubna 2019

Odkazy do noveho okna

Řídím, piju nealko pivo Klatovy 18.4.2019-4

Řídím, piju nealko pivo Klatovy 18.4.201... 

Detailní náhled

Řídím, piju nealko pivo Klatovy 18.4.2019-3

Řídím, piju nealko pivo Klatovy 18.4.201... 

Detailní náhled

Řídím, piju nealko pivo Klatovy 18.4.2019-2

Řídím, piju nealko pivo Klatovy 18.4.201... 

Detailní náhled

Řídím, piju nealko pivo Klatovy 18.4.2019-1

Řídím, piju nealko pivo Klatovy 18.4.201... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem