Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Akce senioři

ROKYCANY - Rokycanští policisté společně s tiskovou mluvčí vyrazili k obchodnímu domu, kde upozorňovali seniory na možné nebezpečí.  

     Dnešního den mezi 11 a 12 hodinou měla možnost veřejnost před nákupním domem v Rokycanech vidět policisty společně s tiskovou mluvčí PČR, kteří si  vzali do hledítka zejména seniory, ti při vykládání nakoupeného zboží z nákupního vozíku do zavazadlového prostoru svého vozidla, neměli v mnoha případech čas,  hlídat si své tašky s peněženkami či kabelky. Právě nepatrná chvilka nepozornosti může občany stát hodně nepříjemností se zařizováním nových dokladů, nemluvě o odcizené hotovosti uložené v peněžence. Pachatelé si své oběti dobře vybírají. Právě senioři jsou pro ně snadným terčem díky svým fyzickým a psychickým schopnostem. Občané by měli  svým taškám věnovat neustálou pozornost, nenechávat je rozepnuté, na vrchu by neměli mít uloženou peněženku.

     Senioři, kteří přijeli k obchodnímu domu jako řidiči, obdrželi brožuru o seniorech v silniční dopravě. Byli upozorněni např. na pravidelnou zdravotní prohlídku, které jsou povinni se podrobit dle zákona  nejdříve šest měsíců před dovršením 60, 65, 68 let věku a nejpozději v den dovršení tohoto věku. Po dovršení 68 let pak už musí řidič chodit na pravidelnou prohlídku každé dva roky.

     Policisté na seniory apelovali o možnostech nabídek výhodné koupě či služeb  ze strany neznámých osob, ke kterým mohou být osloveni jak v místě svého bydliště, tak i na ulici. Právě za výhodnou koupí se vždy skrývá něco nekalého.   Neopatrnost a důvěřivost v nejednom případě stále seniora jeho veškeré úspory. V případě, že se stanou obětí trestné činnosti, aby neváhali a ihned učinili oznámení na linku 158. Včasnost oznámení je prvním úspěchem k tomu, aby mohla být věc objasněna či mohlo dojít k dopadení pachatele.
 
nrap. Hana Kroftová
28. ledna 2014
 

 

Akce - seniořiAkce - senioři
Akce - seniořiAkce - senioři

 

vytisknout  e-mailem