Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Akce SPEED MARATHON na Klatovsku

KLATOVSKO - Policisté se zaměřili na dodržování rychlosti jízdy na místech navržených občany. I přes opakovaná upozornění na akci v médiích, tak bylo u pětadvaceti vozidel naměřeno překročení stanovené rychlosti. 

Ve středu 21. dubna letošního roku se policisté na Klatovsku zapojili do preventivně dopravní akce s názvem Speed Marathon. Uvedená akce probíhala v různých evropských státech i na území naší republiky a je zaměřena na dodržování rychlostních limitů. Akce probíhala v době od 7.00 do 21.00 hodin na různých místech regionu.

Od počátku měsíce ledna do konce února mohli občané navrhnout místa, která jsou z jejich pohledu riziková. Policisté na podkladě dopravně bezpečnostních analýz a určených kritérií, návrhy vyhodnocovali a vybrali nejrizikovější lokality. Na Klatovsku byl včera dohled na bezpečnost a plynulost silničního provozu zaměřen do obcí: Železná Ruda, Špičák, Horažďovice, Kolinec, Nýrsko, Švihov, Uhliště a Nýrsko.

Policisté v průběhu akce zjistili 31 dopravních přestupků, kdy se jednalo o pětadvacet případů porušení stanovené rychlosti jízdy v obcích, ve dvou případech o nevyhovující technický stav vozidel a čtyři řidiči za jízdy používali mobilní telefon.

Nejvyšší naměřené rychlosti v obci byly zjištěny u projíždějícího vozidla v Železné Rudě, kdy řidič jel 79 km/h a další v Nýrsku 76 km/h.

V příkazním řízení bylo uloženo 12 200 Kč.

Policisté se zaměřili i na dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích i na pátrání po osobách a odcizených věcech i vozidel.

nprap. Ladmanová Dana

22. dubna 2021

Odkazy do noveho okna

SM 21.4.2021-3

SM 21.4.2021-3 

Detailní náhled

SM 21.4.2021-2

SM 21.4.2021-2 

Detailní náhled

SM 21.4.2021-1

SM 21.4.2021-1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem