Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Alkohol a děti

Kontroly proběhly na Rokycansku 

Na kontrolu zákazu podávání alkoholických nápojů mládeži a nezletilým se včerejšího dne zaměřili policisté  na Rokycansku v souvislosti s možnými oslavami konce školního roku. "Rozlučky" žáků se konaly na mnoha místech našeho regionu. Policisté tak  kromě pohostinství a restaurací kontrolovaly i oblasti mimo obcí : například v chatových oblastech, na Zbirožsku pak u fotbalového hřiště, nebo na volném prostraství nedaleko obce Radnice. 
V jednom z rokycanských barů byly hned po 14té hodině odhaleny policejní hlídkou obvodního oddělení  dvě dívky ve věku 15 a 16 let a jeden patnáctiletý mladík pod vlivem alkoholu.  Detekčním přístrojem byla u patnáctiletých naměřena hodnota do půl promile, u 16ti leté dívky však překročila 1,5 promile alkoholu. Dívku si proto museli na oddělení převzít její zákonní zástupci.
Dle prvotního šetření bylo zjištěno, že alkoholické nápoje podali mladistvým jejich zletilí kamarádi. Nyní bude vedeno další šetření k jejich ztotožnění, jelikož se měli tyto osoby dospustit přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.
Vzhledem k tomu, že v této oblasti policisté neustále zaznamenávají pozitivní případy, bude počet akcí  obdobného charakteru v průběhu letních měsíců zvýšen.

nprap. Bc. Jana Tomková
1.7.2011

 

vytisknout  e-mailem