Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Cvičení složek integrovaného záchranného systému

KLATOVY - Ve čtvrtek odpoledne zasahovali hasiči, zdravotníci a policisté při havárii autobusu. 

               Cvičení složek integrovaného záchranného systému se uskutečnilo ve čtvrtek 19. září 2013 u Klatov, ve směru na obec Ostřetice u osady Čertovka. Ve třináct hodin začalo cvičení a u komunikace, na travnatém porostu byl havarovaný autobus, který zůstal ležet na boku a uvnitř bylo celkem 33 osob. Fiktivní nehoda byla oznámena na operační středisko. Na místo byli vysláni hasiči, zdravotníci i policisté. Po oznámení policisté uzavřeli z obou stran komunikaci a byla vyznačena objízdná trasa pro ostatní účastníky silničního provozu.  Policisté z dopravního inspektorátu šetřili dopravní nehodu na místě.          

  

 

 

  

 

 

Z havarovaného autobusu hasiči vyprošťovali zraněné osoby. Přítomní zdravotníci rozhodovali na místě, zda se jedná o osoby s lehkým nebo těžkým zraněním. Při nehodě dvě osoby utrpěly zranění, na jejichž následky zemřely. Během několika desítek minut se na místě vystřídalo několik vozidel zdravotníků a převáželi zraněné do nemocnice v Klatovech a některé i do Plzně, podle rozsahu zranění. Vzhledem k tomu, že byli mezi cestujícími zjištěny osoby s těžkými zraněními, byl přivolán i vrtulník k jejich transportu do nemocnice v Plzni.

 

 

 

 

 

 

   Policisté z obvodního oddělení pomáhali při vyprošťování osob i zjišťovali totožnost zraněných. V rámci šetření události byli přivoláni i policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování, ke zdokumentování dopravní nehody, kdy zjišťovali příčiny i okolnosti. 

    Při této mimořádné události si zúčastněné složky tj. hasiči, zdravotníci i policisté procvičili koordinaci, organizaci a součinnost  v rámci provádění záchranných prací, kde byl větší počet zraněných osob.

 

nprap. Ladmanová Dana

20.9.2013

vytisknout  e-mailem