Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dny zvýšeného dohledu

ROKYCANSKO - Policisté budou dohlížet zejména u přechodů pro chodce na správné přecházení dětí a na ohleduplnost řidičů. 

Rokycanští policisté budou již tradičně v souvislosti s koncem školního roku a přivítáním prázdnin dohlížet na plynulost a bezpečnost silničního provozu. Při zvýšeném dohledu se policisté zaměří na vytipovaná místa v okrese Rokycany zejména na okolí škol, školních družin a další místa, kde lze předpokládat zvýšené riziko nejen pro děti.

Posledního červnového dne se do této akce zapojí nejen dopravní policisté, ale také policisté z obvodních oddělení. Dohlížet nejen na děti u přechodů pro chodce budou ve spolupráci s policisty i strážníci  městské a obecní policie v rámci svého teritoria. S ohledem na skutečnost, že stále zaznamenáváme nedostatečné vědomosti o chování chodců a řidičů na přechodech pro chodce, policisté v rámci této akce budou s některými dětmi, ale i dospělými chodci hovořit o bezpečném chování v silničním provozu a především o tom, jak bezpečně přecházet vozovku.

Bližší podrobnosti k prevenci naleznete na odkazu: Chodci - Jak se chovat v silničním provozu 

http://www.policie.cz/clanek/chodci-142811.aspx


nprap. Hana Kroftová
28. června 2017

vytisknout  e-mailem