Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehoda autobusu

ŽELEZNORUDSKO - V neděli po osmé hodině ráno došlo k dopravní nehodě autobusu. Sedm zraněných osob bylo převezeno do nemocnic. 

      V neděli 16. února letošního roku v 8.25 hodin jel řidič 51 letý muž z Klatovska s autobusem zn. Karosa po silnici číslo I /27 ve směru od obce Čachrov na Železnou Rudu, kdy převážel děti na lyžařský výcvik. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou ve stoupání, na zasněžené vozovce, se levým zpětným zrcátkem autobusu střetl s protijedoucím levým zrcátkem sypače zn. Tatra.
Autobus vjel vpravo mimo vozovku, kde se v silničním příkopu převrátil na pravý bok. Při dopravní nehodě bylo sedm zraněných osob, kdy ve dvou případech je podezření na těžké zranění. Dvě dospělé osoby byly leteckou záchrannou službou transportovány do nemocnice v Plzni a pět osob do nemocnice v Klatovech, z toho dvě nezletilé osoby byly s lehkými zraněními. Dechové zkoušky u řidičů negativní. Celková škoda činí 205 000 Kč. Na místě dopravní nehody zasahovali hasiči, zdravotníci, policisté, členové horské služby i ze strážní služby parku.
Příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.
 
                                                               
 
nprap. Ladmanová Dana
17.2.2014

vytisknout  e-mailem