Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní situace na Plzeňsku

PLZEŇSKÝ KRAJ - I dnes se potýkali řidiči motorových vozidel s komplikacemi v silniční dopravě.  

I dnešní ráno se neobešlo bez komplikací v dopravě na území Plzeňského kraje.  Dopravní nehoda, při které došlo ke zranění čtyř osob, se stala krátce před půl osmou na průtahu u obce Třemošná na křižovatce U Diany, kde se srazila dvě osobní vozidla. Na základě provedené dechové zkoušky byl alkohol u řidičů vyloučen, šetřením dopravní nehody se nyní zabývají dopravní policisté. Od osmé hodiny jsme měli hlášené komplikace v dopravě i z jižního Plzeňska, kde u Životic na silnici č. 1/20 zůstal stát uvízlý kamion a na místě se tvořila kolona. K další havárii došlo dnes krátce po půl sedmé ve Zbůchu, kdy řidič havaroval s vozidlem v příkopu. U obce Plasy ve směru jízdy na Manětín   havaroval řidič s vozem a automobil zůstal stát na střeše.

Situace na dálnici D5 je v současné době bez komplikací, nemáme zde hlášenou žádnou dopravní nehodu. Problémy na dálnici D5 však byly od včerejší 22. hodiny, kdy v úseku 114. km ve směru jízdy na Rozvadov došlo ke srážce nákladního a osobního vozidla. Nákladní vozidlo zůstalo stát napříč dálnice, a proto byl úsek na Rozvadov neprůjezdný a dálnice byla uzavřena. Řidiči museli zvolit objízdnou trasu, a to sjet na 107. km přes Kladruby na Benešovice a na exitu 119 najet zpět na dálnici. Krátce před půl třetí ráno byla dálnice opět průjezdná. K dalším komplikacím došlo na 47. km dálnice D5 ve směru jízdy na Rozvadov krátce před čtvrtou hodinou ráno. Nákladní vozidlo, které zde havarovalo, zůstalo stát v odstavném a pravém jízdním pruhu. Úsek byl průjezdný pouze levým jízdním pruhem. Kvůli vyproštění přívěsu s nákladem o hmotnosti přibližně jedné tuny musela být dálnice zcela uzavřena. Od půl osmé ráno je na místě již situace bez komplikací a průjezdné jsou všechny jízdní pruhy.

Opět všem řidičům doporučujeme, aby na svých cestách byli za volanty motorových vozidel maximálně opatrní a přizpůsobili rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a také svým schopnostem.

por. Mgr. Pavla Burešová
5. ledna 2017

vytisknout  e-mailem