Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Důvěřivost se nevyplácí

Seniorka přišla o 100 000 korun 

Na 100 000 korun si přišla podvodnice, která včera ráno okradla 93letou seniorku z Horšovského Týna. Do jejího bytu se vloudila pod záminkou, že je pracovnice Národního výboru, která má na starosti domovní daně.  Stará paní jí pozvala do domu, ke kuchyňskému stolu, kde ji podvodnice nabídla,  že  když jí  zaplatí  4 000 korun, obdrží poštou částku 20 000 korun.  Následně  seniorka přinesla ze  skříně v kuchyni obálku se svými  celoživotními úsporami a vyndala  z ní 4 000 korun.  Tyto i s obálkou s penězi položila na stůl před podvodnici. Poté jí a penězům na okamžik nevěnovala pozornost, toho pachatelka využila a ze stolu sebrala  4 000 korun  a obálku s finanční hotovostí. S touto  následně utekla z domu. Horšovskotýnští policisté ve věci krádeže zahájili úkony trestního řízení. 

Podle výpovědi okradené ženy byla podvodnice tmavší pleti, měla blond vlasy, které pravděpodobně nebyly pravé, zřejmě se jednalo o paruku, šišlala a nemluvila čistě česky.

Občané a hlavně senioři, neotvírejte dveře bytu či domu neznámým osobám.  Nenechávejte ve svém obydlí cizího člověka   ani  na  chvíli  bez  dozoru  a neberte před ním peníze ze svých skrýší. Podvodníci  vždy chtějí zjistit,  kde máte uschovány finance a tyto Vám odcizit.  Neponechávejte doma více peněz v hotovosti.  Nehovořte o svém majetku s cizími lidmi, hlavně o úsporách a jejich uložení. Pokud u svých dveří spatříte někoho podezřelého, ihned volejte linku 158. Nikdy takové osoby nevpouštějte do bytu či domu! V případě, že jste byli okradeni,  nebo jste byli svědky okradení, snažte se zapamatovat si co nejvíce informací, které mohou později policistům pomoct při dopadení pachatelů (např. popis pachatelů,  údaje o vozidle ve kterém přijeli - typ, barva, registrační značka).

nprap. Vladislava Čejková

 

vytisknout  e-mailem