Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dvě krádeže objasněny

KLATOVSKO - Muž kradl ve dvou garážích u domů. Policisté jej zadrželi a převzal usnesení o zahájení trestního stíhání. Nekradl poprvé. 

      Policisté z oddělení obecné kriminality prověřovali dva případy vloupání do objektů v obci Hodousice u Nýrska a zjistili pachatele. Pětatřicetiletý muž ze Sokolova, který pobývá na Tachovsku, byl policisty zadržen. Na muže byl státním zastupitelstvím v Klatovech vydán souhlas se zadržením a policisté z Tachova jej zadrželi 13. července tohoto roku. Následující den muž převzal trestní stíhání a byl obviněn ze spáchání přečinu krádež dílem spáchaného ve stadiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody.

    Muž v noci z 5. na 6. února vnikl neuzamčenými dveřmi do garáže v rodinném domě a odcizil dvě pánské bundy, peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady poškozeného. Dále vzal klíče od vozidla Škoda Felicia a tyto použil k odemknutí zaparkovaného vozidla, ale uvnitř nic zajímavého k odcizení nenalezl.

     Pachatel vnikl na oplocený pozemek u dalšího rodinného domu a v garáži do neuzamčeného vozidla, kde uvnitř odcizil peněženku s finanční hotovostí i doklady poškozeného a motorovou pilu.

Muž způsobil škodu ve výši 14 400 Kč.

      Obviněný se v posledních letech dopouštěl majetkové trestné činnosti i neoprávněného držení platební karty na území Spolkové republiky Německo, kde byl dvakrát odsouzen i byl ve výkonu trestu odnětí svobody a zbytek vykonal na našem území.

Dále podle rozsudku Okresního soudu v Lounech ve spojení s rozsudkem Krajského soudu v Ústí nad Labem byl v roce 2014 odsouzen.

Není vyloučeno, že muž se dopouští trestné činnosti i na jiných místech.

nprap. Ladmanová Dana

20. července  2017

vytisknout  e-mailem