Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Fotbalové utkání v Plzni

PLZEŇ - Během bezpečnostního opatření nedošlo k žádnému narušení veřejného pořádku, ani ke kolizi v dopravě. 

     V souvislosti se středečním fotbalovým utkáním, které se odehrálo od 18:00 hodiny v Doosan Aréně ve Štruncových sadech v Plzni, kde se utkala mužstva FC Viktoria Plzeň s SK Slavia Praha, bylo realizováno ze strany Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje bezpečnostní opatření. Cílem bylo zajistit veřejný pořádek na teritoriu města Plzně a krajského ředitelství a zajistit bezpečnost a plynulost silniční dopravy.
     Na veřejný pořádek a bezproblémovou dopravu nejen u fotbalového stadionu dohlíželo více jak dvě stě policistů. Zastoupeni byli policisté z pořádkové, dopravní a kriminální služby, také policisté z pořádkové jednotky, nasazeni byli i členové antikonfliktního týmu, policisté z oddělení služební kynologie se služebními psy, ale i jezdci z oddělení služební hipologie. Z výšky byla situace sledována za pomoci vrtulníku letecké služby, který situaci monitoroval v místě a  okolí fotbalového stadionu. 
     V Plzni byl dohled zajištěn i v okolí nádraží a na dalších zájmových místech, kde by mohlo dojít k případným problémovým situacím. Krátce před 18.00 hodinou dorazily před fotbalový stadion tři autobusy fanoušků hostujícího mužstva. V Aréně se sešlo přes jedenáct tisíc fanoušků, z toho hostující mužstvo podporovalo okolo čtyři sta příznivců.
      Po ukončení fotbalového utkání policisté dohlíželi na bezpečnost a hladký průběh odcházejícího davu fanoušků a zajišťovali bezpečné odjíždění vozidel.
      Během stanoveného opatření nedošlo ke komplikacím, které by si vyžádaly služební zákrok.
 
nprap. Hana Kroftová
19. března 2015
 

vytisknout  e-mailem