Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kauce v dopravě

KLATOVSKO - Dva řidiči porušili mezinárodní předpisy, kdy nedodrželi přestávky. Jeden změnil záznam na kartě. 

Policisté z dopravního inspektorátu v Klatovech kontrolovali v uplynulých dnech i řidiče nákladních vozidel.

V pátek 27. července byl třicet minut po osmnácté hodině zastaven u obce Dlažov na komunikaci I. třídy číslo 22 řidič, který jel s jízdní soupravou. Osmadvacetiletý cizinec při řízení nákladního vozidla značky DAF s připojeným návěsem porušil mezinárodní předpisy určené pro nákladní dopravu. Při kontrole tachografu vozidla policisté zjistili, že řidič vyjmul kartu na jméno jiného řidiče a vyhodnocením dat na jeho kartě byl záznam bez přestávek a odpočinku.

Řidič porušil nařízení o tachografech v silniční dopravě, kdy použil i jinou kartu, řádně nevedl záznam o době řízení, přestávkách a pokusil se o změnu záznamů na kartě řidiče.

Další řidič, který porušil předpisy, byl zjištěn v úterý 31. července v deset hodin dopoledne v obci Červené Poříčí.

Na komunikaci I. třídy číslo 27 byl policisty zastaven řidič nákladního vozidla značky Iveco s připojeným návěsem. Při kontrole byl zjištěn zahraniční dopravce a řidič osmačtyřicetiletý muž z Prostějovska. Policisté zjistili, že řidič nedodržel nepřerušovanou přestávku v řízení v délce nejméně 45 minut nebo 15 minut a po této je přestávka nejméně 30 minut, s rozložením po čtyřech a půl hodinách řízení. Řidič překročil dobu řízení a dopravce nezajistil, aby řidič dodržoval bezpečnostní přestávky.

V obou případech byly zahraničním dopravcům uloženy kauce, v prvním případě devadesát a ve druhém dvacet tisíc korun a případy budou oznámeny příslušnému úřadu.

nprap. Ladmanová Dana

1. srpna 2018

vytisknout  e-mailem