Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kolize na Rokycansku

Některé se zraněním, některé anonymní 

Ke dvěma dopravním nehodám, při nichž došlo ke zranění jejich účastníků, došlo 17. února 2011 ráno po 8 hodině na Zbirožsku.  Několik málo minut před půl devátou jela řidička  vozu značky FORD Fusion ve směru  od obce Třenice na Zbiroh, přičemž zřejmě dostatečně nepřizpůsobila rychlost vozu, dostala  při vjezdu do pravotočivé zatáčky na zledovatělém povrchu smyk a vyjela s vozem mimo komunikaci, kde  narazila do svahu. Poté se vůz otočil na střechu. Při popsané kolizi došlo k lehkému zranění 36ti leté řidičky, která byla převezena k ošetření do hořovické nemocnice. Hmotné škody byly vyčísleny na 120 tisíc korun. Provedení dechové zkoušky u řidičky vyloučilo požití alkoholických nápojů před jízdou.
K druhé kolizi došlo za 15 minut  na komunikaci  mezi Zbirohem a Lhotou pod Radčem. Jednačtyřicetiletý řidič osobního vozu značky AUDI se měl dopustit obdobné chyby jako shora uvedená motoristka. Poté, co se s vozem dostal v zatáčce s klesáním  do smyku, vyjel mimo komunikaci a narazil do kovové tyče se směrovými ukazateli a následně pak do stromu. V tom zůstalo vozidla zaklíněno. Při nehodě došlo k blíže nespecifikovanému zranění 33 a 30ti leté spolujezdkyně. Předběžný odhad hmotných škod překročil částku 500 tisíc korun. I v tomto případě byla provedená dechová zkouška na zjištění přítomnosti alkoholu u řidiče negativní.

Další uvedené nehody jsou v současné době šetřeny dopravními policisty, jelikož jejich vinící zůstavají v anonymitě. K  odhalení by mohla svými poznatky přispět veřejnost. Případné informace k níže popsaným kolizím lze policistům poskytnout na telefonním  čísle 974 335 258 / 256, nebo osobně v rokycanské Komenského ulici (vedle hasičů).
V době od 18ti hodin dne 7.2.2011 do deseti hodin ráno následujícího dne poškodil zatím neznámý řidič  přejezd přes odtokový kanál, který byl umístěn před vjezdem rodinného domu v obci Týček. K další nehodě došlo při couvání před domem číslo 584 v obci Zbiroh dne 9.2.2011 před 12tou hodinou. Zatím nezjištěný řidič pravděpodobně bílého nákladního skříňového vozu při tomto manévru, kdy vyjížděl z řady zaparkovaných vozidel, narazil do vozidla značky TOYOTA. Další zaparkované vozidlo bylo poškozeno  v době od 19.45 hodin 11.2.2011 do 13ti hodin následujícího dne ve Zbirohu před domem čp. 113 na místním náměstí. Zatím nezjištěný řidič  zde poškodil vůz značky FORD C Max a aniž by učinil potřebné kroky, z místa odjel.

nprap. Jana Tomková
18.2.2011

 

vytisknout  e-mailem