Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádež peněženek a kabelky

V případech sehrála velkou roli neopatrnost poškozených 

Případy, které se odehrály v několika posledních dnech na Rokycansku, by se mohly popsat "přes kopírák".  V mnoha znacích jsou totiž totožné. Zloději využili zřejmě neopatrnosti poškozených a jejich benevolentnosti vůči svému majetku.

První z případů se měl odehrát na parkovišti u benzinového čerpadla v Mýtě první zářijový den po poledni. Poškozená si  zde zakoupila kávu, a když si ji "vychutnávala" nepovšimla si, že  ji zloděj odcizil kabelku, kterou si odložila vedle sebe. Zmizela ji tak  i s obsahem osobních dokladů, brýlemi, finanční hotovostí a mobilním telefonem. Celou událost pak poškozená popsala pražským policistům, kteří  ji postoupili dle místní příslušnosti na obvodní oddělení Rokycany. Od pátku 17. září pak postrádají své peněženky i další poškození. Po poledni nevěnovala pozornost své kabelce 59ti letá žena na parkovišti u obchodního domu v rokycanské ulici J. Růžičky. V době, kdy si  ukládala nákup do vozu, odcizil zatím neznámý pachatel její peněženku, kterou ponechala v otevřené kabelce v nákupním vozílku. Žena tak přišla o osobní doklady a platební karty. Před osmnáctou hodinou tohoto dne si svoji peněženku s financemi, platebními kartami a doklady zapomněla na odpadkovém koši na rokycanských veřejných záchodcích 34letá žena. Když si na tento fakt vzpomněla po čtvrt  hodině, peněženku zde již nenašla.  K dalšímu případu  mělo tento den dojít  u obchodního domu v ulici Plzeňská v Rokycanech po 19té hodině. Jakým způsobem muž o peněženku s doklady, financemi a platební kartou přišel, však policistům nedokázal popsat.  Poškození  vyčíslili způsobené škody na celkovou částku 18 tisíc korun. Není však vyloučeno, že škoda vzroste, pokud se pachatelům podařil uskutečnit výběr  pomocí  získaných platebních karet.

Popsanými  "skoro shodnými" případy se nyní budou zabývat policisté pořádkové služby z obvodního odděleni Rokycany, kteří jednání pachatelů kvalifikovali jako přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Cesta poškozených nyní povede rovněž stejným směrem,  protože si budou muset opatřit na úřadech nové doklady.

nprap. Jana Tomková, 20.9.2010

vytisknout  e-mailem