Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádeže kovů

Na Zbirožsku mu to neprošlo 

Opakovaně se měl vydat v průběhu tohoto roku 57mi letý muž ze Zbiroha do svého okolí pro kovový materiál, který mu ale nepatřil. Důsledným šetřením zbirožských policistů a řádným prošetřením všech získaných poznatků vedly stopy právě k tomuto podezřelému. Ten se pak k protiprávnímu jednání po předložení důkazního materiálu přiznal.
Z areálu společnosti na Zbirožsku, která je zaměřena na zemědělskou činnost, měl od ledna do září letošního roku odcizit kovový materiál, jehož hodnota byla vyčíslena na více jak 46 tisíc korun. V jeho rukou "zmizela"  listová péra na nákladní vozidla,  motor a převodovka k nákladnímu vozidlu, či traktoru, kovové rošty a několik stovek kilogramů kovového odpadu a železa. Materiál pak odevzdával ve sběrných surovinách a utržené finance použil pro vlastní potřebu.
Muž si včerejšího dne převzal z rukou policistů na jejich služebně ve Zbiroze záznam o sdělení podezření z pokračujícího přečinu krádeže. O jeho vině a trestu bude rozhodovat soud. Dle trestního zákoníku lze pachatele uvedeného přečinu potrestat odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

nprap. Bc. Jana Tomková
20.9.2011

vytisknout  e-mailem