Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádeže na osobě

ROKYCANY - Dva poškození přišli o své peněženky s hotovostí. Doporučení, jak se nestat další obětí kapsářů. 

     Rokycanští policisté prověřují dva případy kapesních krádeží. První se měla odehrát v nočních hodinách 12. prosince tohoto roku v Rokycanech. Poškozený 46letý muž po zaplacení útraty v restauraci a uložení své peněženky do vnější kapsy své bundy odešel z restaurace. V ulici Josefa Růžičky potkal neznámou dívku, která před ním náhle upadla na zem.  Muž neváhal a dívce pomohl vstát.  Ještě než došel do místa svého bydliště zjistil, že nemá peněženku s platební kartou a osobními doklady.  Poškozený 46letý muž vyčíslil škodu na 2 700 korun.  Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
     Pro přečin krádeže prověřují rokycanští policisté další případ, který se stal v době od 08:15 hodin do 08:45 hodin 16. prosince tohoto roku. Trestná činnost je o to horší, že obětí kapsáře se stal 81letý muž. Seniora před obchodním domem v Rokycanech oslovil neznámý muž, který se ptal, zda nemá drobné mince, načež senior odpověděl, že nemá. Muž se nenechal odbýt a k seniorovi se přiblížil v těsné blízkosti a ukazoval mu svoji peněženku. Poté muž z místa odešel. Nic netušící senior šel do obchodního domu nakupovat a při placení zjistil, že peněženku v náprsní kapse nemá. Škodu na odcizených věcech senior vyčíslil na 2 360 korun.
 
Policisté se případy intenzivně zabývají a po pachatelích a odcizených věcech pátrají.
 
Doporučení:
Policisté varují občany, aby byli obezřetní. Ke kapesním krádežím dochází zejména v místech, kde se pohybuje větší množství lidí.
Kapsáři využívají příležitosti a nepozornosti lidí a jejich neopatrném zacházení s osobními věcmi.
Kapsáři kradou bleskově a nepozorovaně, že okradený se o chybějících věcech často dozví až později a mnohdy na jiném místě.
Kapsář si svoji oběť tipují.
 
I v souvislosti s vánočními svátky můžeme předpokládat, že kapsáři využijí příležitosti velké koncentrace lidí v obchodech, hromadných prostředcích či na parkovištích. Proto policisté upozorňují občany, aby byli opatrní a své věci měli neustále pod kontrolou.
 
 
 
nprap. Kroftová Hana
18.12.2014
 
.

vytisknout  e-mailem