Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kradli za „bílého dne“

K jejich dopadení napomohl všímavý občan  

     To, že ne všichni občané jsou k dění kolem sebe lhostejní, se počátkem týdne potvrdilo tachovským policistům. V pondělí po 15:00 hodině totiž jeden všímavý občan zaregistroval tři muže, kteří u obce Kumpolec rozebírali kovová svodidla. Jejich jednání mu bylo podezřelé, a tak o tom informoval policii. Policejní hlídka proto ihned vyrazila na uvedené místo, v jeho blízkosti zahlédla protijedoucí osobní vozidlo, které náhle změnilo směr a vyjelo na lesní cestu, kde zastavilo. Policisté se tedy vydali k vozidlu a muže, kteří z auta vystoupili, vyzvali k prokázání totožnosti. Jednalo se o 23letého muže z Domažlicka a 44letého muže z Tachovska. Při následné kontrole vozidla policisté zjistili, že se v něm nachází kovové části svodidel, celkem 27 metrů, které muži odcizili u obce Kumpolec.
     Dalším šetřením bylo zjištěno, že starší z podezřelých byl za krádež v posledních třech letech již odsouzen, a to dokonce nepodmíněným trestem odnětí svobody. Navíc se ukázalo, že právě na tohoto muže vydal okresní soud příkaz k zatčení. Krátce na to policisté zadrželi i třetího podezřelého, kterým je 27letý muž žijící na Borsku. Při provádění dalších úkonů se ukázalo, že ani tento muž není žádným nováčkem. I on byl v posledních třech letech odsouzen za krádež. Policisté navíc zjistili, že právě on se podílel na krádeži, kterou se zabývali policisté v Boru. Zadržený muž měl totiž do sběrných surovin odnášet měděné části střechy, které jeho 22letý komplic odcizil v období července a září letošního roku ze střechy jednoho domu v Boru. Peníze, které obdrželi za měď, si pak rozdělili.
     V pondělí byli všichni tři podezřelí eskortováni do policejních cel a následující den jim policejní komisař sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže ve formě spolupachatelství.

por. BC. Dagmar Jiroušková
4. 10. 2012
 

vytisknout  e-mailem