Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krajská DBA na Plzeňsku

Policisté z KŘP-P se zaměřili na zajištění bezpečnosti dětí 

      V souvislosti s prvním školním dnem proběhla v pondělí (3.9.2012) krajská dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zaměřili především na zajištění bezpečnosti dětí, zejména při přecházení na vyznačených přechodech pro chodce a v okolí základních škol.
     Do akce se zapojilo celkem 108 policistů, kteří zkontrolovali 331 motorových vozidel. Zjištěno bylo 83 dopravních přestupků, které v 82 případech policisté vyřešili blokovou pokutou na místě v celkové hodnotě 23 tisíc korun. Nejen řidiči se dopouštěli dopravních přestupků, vzhledem k zaměření akce také policisté kontrolovali chodce, kteří porušili dopravní předpisy ve 24 případech.
     Chodci jsou jedni z nejzranitelnějších účastníků silničního provozu. A jak by se tedy měli chovat, aby eliminovali riziko, že se stanou obětí dopravní nehody? Apelujeme na chodce, aby vozovku přecházeli na přehledných místech s dobrou viditelností, nikdy v zatáčce nebo mezi stojícími automobily a především využívali přechody pro chodce se světelnou signalizací nebo vyznačené podchody. Také je třeba si uvědomit, že ani na přechodu nemá chodec absolutní přednost, vždy je třeba dát pozor na přednost v jízdě tramvaji a vozidlům s právem přednosti v jízdě, jako jsou hasiči, policie nebo záchranka.
 
por. Mgr. Markéta Fialová
4. září 2012
 

vytisknout  e-mailem