Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kriminalisté dopadli výrobce pervitinu

PLZEŇ-VENKOV – Proběhla drogová akce s názvem „PROMA“ 

Kriminalisté 2. oddělení obecné kriminality územního odboru Plzeň-venkov zrealizovali ve dnech 3. – 4. dubna 2018 dlouho rozpracovanou akci s názvem „PROMA“ na poli drogové problematiky. Během realizace proběhlo celkem 12 domovních prohlídek, na kterých se podílelo dvě desítky policistů z územního odboru Plzeň-venkov.

Kriminalisté získali informaci o páchané drogové trestné činnosti, kdy mělo docházet k nedovolené výrobě a jinému nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy – pervitin.

V rámci jedné domovní prohlídky zadrželi kriminalisté přímo při výrobě návykových látek dva muže ve věku osmatřicet a jednačtyřicet let včetně jednoho pomocníka ve věku dvaačtyřicet let. Ten jim zapůjčením garáže a přístavku v Plzni Koterově umožnil výrobu pervitinu. Při domovní prohlídce policisté zajistili chemické látky, které slouží k výrobě pervitinu například jedna z nich vážila necelých 800 gramů a pro vaši představu by se tím dalo vyrobit 500 gramů pervitinu. Dále zajistili sušený rostlinný materiál a laboratorní zařízení sloužící k výrobě pervitinu. Policisté na místě také nalezli sáčky s čistou krystalickou látkou s obsahem 7 gramů pervitinu. Zajištěné věci byly zaslány k posouzení a dalšímu zkoumání na odborná pracoviště. V rámci domovní prohlídky nalezli u zadržených finanční hotovost přes 33 tisíc korun a přes 450 euro.

Pro léky potřebné na výrobu pervitinu jezdil osmatřicetiletý muž do zahraničí, víme o pěti cestách, kde léky kupoval za částku 200.000,- korun. Jeden gram pervitinu dealer prodával za 700,- korun.  Z dosavadního zjištění vyplynulo, že muž si mohl za poslední půl rok vydělat přes 2.800.000,- korun.

Ihned po ukončení realizace kriminalisté územního odboru Plzeň-venkov předali usnesení o zahájení trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy dvěma mužům ve věku 41 a 38 let. Jeden z nich je stíhán vazebně. Třetí muž ve věku 42 let je obviněn ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve formě účastenství.

pprap. Iveta Kořínková
vrchní asistent

Odkazy do noveho okna

realizace Proma

realizace Proma 

Detailní náhled

realizace Proma

realizace Proma 

Detailní náhled

realizace Proma

realizace Proma 

Detailní náhled

realizace Proma

realizace Proma 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem