Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Loupežné přepadení objasněno

Muž má na svědomí i krádeže 

     Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání 24 letý muž z obce u Klatov, který byl obviněn ze zločinu loupež a přečinu krádež a porušování domovní svobody.
     Muž dne 15. ledna letošního roku před dvacátou hodinou vstoupil do prodejny v Klatovech a s nožem v ruce, na dvou prodavačkách, požadoval vydání finanční hotovosti. Žena otevřela pokladnu, muž z této vzal peníze a z místa utekl.
     Dále bylo zjištěno, že dne 10. října 2012 ve večerních hodinách společně s dalšími dvěma pachateli vnikli na oplocený areál společnosti na Kolinecku a z nákladního vozidla z palivové nádrže odčerpali 137 litrů motorové nafty a u dalšího vozidla poškodili víčko u nádrže. Motorovou naftu, kterou odnesli ve třech 30-ti litrových kanystrech, prodali a obviněný muž získaných 1 250 Kč použil pro vlastní potřebu.
     Dne 24. prosince 2013 ve večerních hodinách v Klatovech vnikl v hotelu do recepce, kde odcizil mobilní telefon, dvě masové konzervy a finanční hotovost. V tomto případě způsobil škodu 3 980 Kč.
Následující den v obci u Kolince vnikl do rekreační chalupy, kde rozbil skleněnou výplň v okně. Muž uvnitř chalupy vzal devět obrazů, které přenesl před objekt a odstranil z nich rámy, pět obrazů odcizil a tyto následně prodal v zastavárně v Plzni.
Celková škoda činí 23 259 Kč. Muž byl v posledních třech letech za trestný čin krádež odsouzen. Muž byl za doprovodu policistů převezen do policejní cely a byl podán návrh na jeho vzetí do vazby.
 

 

nprap. Ladmanová Dana

28.1.2013

 

nprap. Ladmanová Dana

28.1.2013

vytisknout  e-mailem