Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Muž se pokusil o sebevraždu

DOMAŽLICE – Náhodný kolemjdoucí objevil muže, který se chtěl otrávit ve vozidle. Oznámeních o suicidálním jednání přijali policisté během pár dní několik.  

     Dne 31. května 2016 v 07:50 hodin přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení od náhodného kolemjdoucího, který v ulici Švabinského v Domažlicích objevil v zaparkovaném vozidle tovární značky Ford muže. Ten se nehýbal a na bušení do okna vozidla nijak nereagoval. Na místo ihned vyjela hlídka domažlických policistů, hasiči a zdravotníci. Čtyřiapadesátiletého muže, který ležel na otevřené plynové bombě CO2 a byl v bezvědomí, vytáhli z vozidla a předali do péče záchranářů.

Od počátku týdne se jedná již o několikátý případ, kdy chtěl člověk odejít ze života. O ženě, která chtěla vyskočit z okna domu na náměstí v Domažlicích, jsme již informovali. Dne 30. května 2016 v nočních hodinách přijali policisté oznámení ženy, že její jednadvacetiletý syn chce skoncovat se životem. Po pohřešovaném bylo vyhlášeno předběžné opatření. Policisté prohledávali herny, bary, nádraží, okolí Domažlice, telefonicky prověřili všechny nemocnice v Plzeňském kraji. Vše s výsledkem negativním. V půl šesté ráno mladíka našel náhodný kolemjdoucí, který venčil psa, v zarostlém prostoru nedaleko Tří vrb oběšeného.

Dne 31. května 2016 po devatenácté hodině přijali policisté na lince 158 další oznámení týkající se sebevražedných úmyslů. Řidič taxislužby oznámil, že u obce Chrastavice vysadil ženu, která cestou hovořila o tom, že spáchá sebevraždu. Když vystoupila z vozidla, odešla neznámo kam. Policisté ihned zorganizovali pátrací akci. V lese u Chrastavic se dopravním policistům podařilo šestačtyřicetiletou ženu nalézt. Přivolaní zdravotníci ji převezli na psychiatrické oddělení.

por. Mgr. Dagmar Brožová
1. června 2016

vytisknout  e-mailem