Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Napadal přítelkyni

Nyní bude nést následky 

     Usnesení o zahájení trestního stíhání si včera 20. září 2012 z rukou policejního komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování převzal 29letý muž z Plzně. Čelí obvinění hned ze tří trestných činů. Ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Celkem ve čtyřech případech podle všeho napadl svoji 22letou přítelkyni. Poprvé dívku napadl již počátkem června letošního roku. Impuls útoku byla pouhá SMS zpráva od dívčina kamaráda s pozváním do kina. To Plzeňana tak rozzuřilo, že po sedmé hodině ráno před domem, kde společně bydleli, na Rokycanské ulici jí začal vyčítat, že si něco domlouvá za jeho zády a fyzicky ji napadl několika ranami pěstí do obličeje. Poté se s dívkou začal přetahovat o její mobilní telefon, který měl v tu chvíli u sebe. Po chvíli útok přestal a mladík přítelkyni vyzval, ať s ním jde do bytu. Dívka nejprve pozvání odmítala, ale protože se bála o své zdraví a život, nakonec souhlasila. V bytě na ni začal opět křičet, vulgárně jí nadávat a padlo dalších několik ran do dívčina obličeje i celého těla. Napadání trvalo přibližně jednu hodinu. Poté se útočník najedl a šel spát. 
     K dalšímu útoku došlo zhruba o měsíc později. Plzeňan přišel domů okolo šesté hodiny ranní. Nejprve svojí přítelkyni začal vulgárně nadávat. Následoval ale i útok fyzický. Mlátil jí do obličeje i celého těla. 
     Třetí útok se stal ve vozidle před domem. Znemožnil jí výstup z vozu a následně ji tahal za vlasy a bouchal s její hlavou o okénko auta.
     K poslednímu útoku došlo dle všeho ve čtvrtek  20. září 2012 asi hodinu po půlnoci v Plzni na Klatovské třídě. I tady na dívku křičel, vulgárně jí nadával, mlátil ji, až upadla na zem, a tak ji ještě kopl do oblasti břicha. Až ve čtvrtém případě napadená žena vyhledala lékaře. 
     Plzeňan pro policisty není žádným nováčkem. Již v minulosti  byl rozsudkem Okresního soudu Plzeň-město uznán vinným ze spáchání trestného činu výtržnictví.
     V případě, že jej soudce uzná ze spáchání výše uvedených trestných činů vinným, hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Ivana Telekešová, DiS
21. září 2012

   

vytisknout  e-mailem