Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Násilníci dopadeni

PLZEŇ - Pachatelé, kteří bezdůvodně brutálně zaútočili na mladého muže, byli zadrženi a obviněni.  

    Jen pár hodin po zveřejnění pátrací relace po svědcích brutálního útoku na mladého muže, který byl napaden dvěma neznámými pachateli v pondělí dne 28. prosince tohoto roku zhruba deset minut před osmou v centru Plzně, se plzeňským policistům podařilo ztotožnit oba agresory a ještě téhož dne je vypátrat a zadržet.  

     Celý incident trval jen pár minut a odehrál se na náměstí Republiky v blízkosti laviček na místě zvaném U Andělíčka. V uvedenou dobu přistoupili dva muži k 22letému Plzeňanovi, který zde čekal na svou přítelkyni, a bezdůvodně jej fyzicky napadli. Na muže zaútočili pěstmi a kopy nohou, kdy údery vedli především do oblasti hlavy. V bití pokračovali i poté, co poškozený v důsledku útoku upadl na zem. Během ataku se pachatelé pokusili napadenému z ruky strhnout pozlacené náramkové hodinky. Nakonec poškozenému odcizili zlatý řetízek a mobilní telefon a z místa utekli. Napadený byl s řadou oděrek a podlitin a vykloubeným ramenním kloubem převezen do plzeňské nemocnice.

     Ihned po přijetí oznámení o tomto protiprávní jednání se případem začali zabývat plzeňští policisté, kteří mimo jiné v rámci pátrání po totožnosti obou útočníků oslovili i širokou veřejnost se žádostí o pomoc. Krátce nato se jim jí dostalo od občanů, kteří byli svědky události a kteří poznali oba dva pachatele a tak významně napomohli k jejich odhalení a dopadení.

     Díky tomu a díky usvědčujícím důkazům, které se policistům podařilo nashromáždit, proti oběma podezřelým bylo prvního ledna tohoto roku zahájeno trestní stíhání pro přečin ublížení na zdraví a přečin výtržnictví. Pokud budou obvinění pravomocně odsouzeni, pak jim hrozí až tři léta ve vězení.

     Policisté děkují všem, kteří přispěli k dopadení pachatelů.

por. Ing. Hana Štefflová

5. ledna 2016

 

 

vytisknout  e-mailem