Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nebezpečné vybržďování

TACHOV – Mladý řidič se rozhodl k nebezpečnému vybržďování a najíždění na druhé vozidlo prý proto, že mu řidič nedal přednost v jízdě. Kolize naštěstí neměla vážné následky. 

     Tachovští policisté se zabývají případem poškození cizí věci, který se stal 16. ledna letošního roku kolem 19:00 hod. na silnici mezi obcemi Tachov a Planá. Z dosavadního šetření vyplývá, že za obcí Vítkov předjel 23letý řidič vozidla Peugeot osobní vozidlo Škoda Fabia, které řídil 23letý řidič a jako spolujezdkyně s ním jela 18letá mladá žena. Po předjetí fábie řidič peugeotu začal náhle brzdit tak intenzivně, že na tuto neočekávanou situaci nestihl řidič fábie reagovat a narazil přední částí auta do zadní části peugeotu. Poté, co měl řidič peugeotu z vozidla vystoupit a opakovaně udeřit rukou do druhého vozidla, jeho řidič stojící peugeot objel a pokračoval dál na Planou. Agresivní řidič sedl do vozidla a začal druhý vůz pronásledovat až k obci Nahý Újezdec, kde ze svého jízdního pruhu vyjel do protisměru, na úroveň fábie, a opakovaně do tohoto vozidla najel. Při tom došlo k poškození levého boku vozidla Škoda Fabia a pravého boku vozidla Peugeot. Následně se agresor s vozidlem otočil a odjel ve směru na Tachov. Provedeným šetřením policisté zjistili, že se všichni aktéři uvedeného případu znají a že celému incidentu předcházela nepozornost a následné nedání přednosti v jízdě ze strany řidiče fábie, který měl přehlédnout vozidlo Peugeot jedoucí po kruhovém objezdu v Tachově.
     Tachovští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a případ je v tuto chvíli kvalifikován jako přečin poškození cizí věci.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
25. 1. 2019

Odkazy do noveho okna

poškozená vozidla

poškozená vozidla 

Detailní náhled

poškozená vozidla

poškozená vozidla 

Detailní náhled

poškozená vozidla

poškozená vozidla 

Detailní náhled

poškozená vozidla

poškozená vozidla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem