Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nedodržují předpisy

KLATOVSKO - Několik řidičů porušilo zákony. Řídili pod vlivem alkoholu i bez řidičského oprávnění. 

       V obci Červené Poříčí byla v sobotu 1. dubna tohoto roku policisty kontrolována řidička jednatřicetiletá žena z obce u Švihova, která jela s vozidlem. Žena byla zastavena ve 13.50 hodin. Při kontrole policisté zjistili, že řidička má blokaci řidičského oprávnění pro tři skupiny z důvodu bodového hodnocení. Dále bylo zjištěno, že vozidlo mělo platnou technickou kontrolu do 3. února 2017.

     V sobotu 1. dubna byla v Klatovech na ulici Plzeňské kontrolována řidička vozidla šestapadesátiletá žena z obce u Klatov. Řidička byla zastavena v 10.25 hodin, když jela s vozidlem značky Suzuki Swift a dechová zkouška byla s výsledkem měření 0,84 a opakovaně 0,83 promile alkoholu. Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz.

       V neděli 2. dubna strážníci městské policie kontrolovali v Klatovech na ulici Mánesova řidiče vozidla značky Peugeot 207. Řidič ve 20.30 hodin na výzvy k zastavení vozidla nereagoval a s vozidlem ujížděl, vozidlo zastavil a dal se na útěk, ale byl strážníky dostižen. Muž byl předán policistům z obvodního oddělení a bylo zjistěno, že má platnou blokaci řidičského oprávnění pro všechny skupiny.  Provedená dechová zkouška byla u muže s negativním výsledkem. Muž se odmítl podrobil testu na omamné a psychotropní látky i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu.

      V pondělí 3. dubna tohoto roku policisté z obvodního oddělení v Horažďovicích kontrolovali řidiče. V obci Malé Hydčice zastavili v 1.15 hodin čtyřiadvacetiletého řidiče, který jel s vozidlem značky Renault Clio. Policisté zjistili, že muž nevlastní řidičské oprávnění. Na výzvu se muž podrobil dechové zkoušce, která byla s výsledkem měření 0,43 a 0,40 promile alkoholu. Test na omamné a psychotropní látky měl pozitivní na konopí a amfetamin.

     Uvedení řidiči jsou podezřelí ze spáchání přestupků.

 

nprap. Ladmanová Dana

3. dubna 2017

vytisknout  e-mailem