Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nedovolená výroba omamných a psychotropních látek

KLATOVSKO - Muž pěstoval konopí a přechovával usušené rostliny v objektu u domu. 

      Policie zahájila trestní stíhání 38letého muže z Klatov, který byl obviněn z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látka a s jedy a přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.
     Obviněný muž v obci u Klatov vypěstoval rostliny konopí, kdy vypěstované rostliny usušil a uskladnil v hospodářské budově u domu v plastových nádobách o hmotnosti 128,12 g. Nezjištěným způsobem muž vyrobil ze sušiny 5,73 g pryskyřice z konopí.
Dne 9. dubna letošního roku byla na základě příkazu Okresního soudu v Klatovech provedena domovní prohlídka domu a přilehlých budov a policisté zajistili uvedené usušené rostliny, ventilátory, ventilační potrubí a další věci.
Dále bylo zjištěno, že před několika měsíci muž předal ženě ve dvou případech jednu cigaretu marihuany a pokaždé zdarma.
Muž takto porušil zákon č. 167/4998, o návykových látkách, kdy neměl povolení k pěstování rostlin od Ministerstva zdravotnictví ČR. Podle Jednotné úmluvy o omamných látkách je konopí a pryskyřice z konopí zařazeno v tomto seznamu a tetrahydrokanabinol je zařazen do Seznamu podle Úmluvy o psychotropních látkách.
 
 
nprap. Ladmanová Dana
 
17. 6. 2015

vytisknout  e-mailem