Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nehody

ROKYCANSKO - Policisté z dopravního inspektorátu šetří čtyři nehody, u kterých by potřebovali pomoc svědků.  

Policisté z Dopravního inspektorátu Rokycany žádají případné svědky níže popsaných nehod, kteří by mohli napomoci s jejich objasněním, aby se obrátili na jejich služebnu se sídlem Komenského ulice čp. 29, Rokycany osobně, nebo mohou  policisty kontaktovat na tel. čísle 974 335 256.

První událost se stala 2. prosincového dne deset minut před třetí hodinu odpoledne. Na parkovišti v ulici Františka Kotyzy v Rokycanech dosud neznámý řidič s největší pravděpodobností nacouval do  zaparkovaného vozidla značky Citroën C3 a poté z místa nehody ujel.
Dne 3. prosince v 9:20 hodin jela seniorka na silničním elektro kole na komunikaci ve směru jízdy od Rokycan na Svojkovice. U místního hřbitova měla náhle přejet od pravé krajnice směrem ke středu komunikace a v této době ji chtěl předjet řidič nákladního vozidla značky Mercedes. Řidič zareagoval tak, že vyjel do protisměru, jelikož zde nejelo žádné protijedoucí vozidlo a snažil se řidičku objet. Tato ale měla vyjet na střed komunikace a následně došlo ke střetu pravou přední částí nákladního vozidla se zadní částí jízdního kola. Dechová zkouška u řidiče vyloučila požití alkoholu. Cyklista byla převezena se zraněním do nemocnice.
Třetího prosince krátce po půl desáté dopoledne neznámý řidič v osobním vozidle pravděpodobně značky Nissan, blíže neurčeného typu, modrozelené barvy s registrační značkou Plzeňského kraje, která by mohla končit čísly 0581 v ulici Vokáčova v Rokycanech ve směru od zdravotnického střediska k obchodnímu domu Albert, měl při couvání z parkovacího místa před střediskem poškodit zaparkované vozidlo značky BMW X5. Neznámý řidič měl z místa nehody ujet směrem k obchodnímu domu Albert. Na vozidle Nissan došlo  při nehodě k poškození pravé přední části. Při šetření na místě nehody byly nalezeny plastové kryty a střepy z pravého ukazatele směru a části z plastového nárazníku.
Stejného dne, tj. 4.12.2015 pár minut před třetí hodinou odpoledne na místní komunikaci v ulici Jiráskova v Rokycanech (parkoviště u chovatelských potřeb) řidička ve vozidle Peugeot, která jela od Malého náměstí při projíždění křižovatkou u hotelu Bílý lev neměla dát přednost zprava přijíždějícímu cyklistovi. Při střetu neznámý cyklista upadl na zem, poté se zvedl, lékařské ošetření nežádal  a z místa odjel. V tomto případě by policistům napomohla výpověď samotného cyklisty a popř. i svědků události.



nprap. Hana Kroftová
8. prosince 2015

vytisknout  e-mailem