Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nerespektovali zákaz řízení

STŘÍBRO - Policisté Obvodního oddělení Stříbro odhalili při kontrolách hned dva řidiče, kteří nerespektovali uložený trest. Jeden z nich nereagoval na výzvy a ujížděl. 

     Hned dva řidiče se zákazem řízení odhalili během jednoho dne policisté Obvodního oddělení Stříbro. Dne 24. listopadu 2019 v 00:55 hodin řídil třicetiletý řidič osobní vozidlo tovární značky Volkswagen Golf v obci Ostrov u Stříbra. Byl spatřen policejní hlídkou, která se rozhodla předepsaným způsobem řidiče zastavit. Ten však na výzvu nezastavil, naopak zrychlil a snažil se hlídce ujet. Odbočil z hlavní pozemní komunikace na místní pozemní komunikaci k tamní fotovoltaické elektrárně a pak po poli směrem k lesu, kde však svoji jízdu ukončil a byl policisty zajištěn. Ti pak při kontrole v dostupných evidencích zjistili, že muž má rozsudkem Okresního soudu Plzeň - jih uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel v délce trvání dvanácti měsíců, a to od července 2019 do července 2020. Řidiče zajistili a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Sdělili mu podezření ze spáchání trestného činu a věc budou dále zpracovávat ve zkráceném přípravném řízení. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
     Druhého řidiče se zákazem řízení kontrolovali v 11:30 hodin v obci Stříbro v ulici Plzeňská. Jednatřicetiletý muž, který řídil osobní vozidlo tovární značky Škoda Fabia, měl rozsudkem Okresního soudu Plzeň - sever uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na šestnáct měsíců (od října 2019 do února 2021). I v tomto případě zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a případem se dále zabývají.

por. Mgr. Dagmar Brožová
25. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem