Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

„Osoba vypátrána, je v pořádku.“

PLZEŇSKÝ KRAJ – Šťastný konec měla na Rokycansku pátrací akce po starší ženě, kterou nalezl v nočních hodinách služební pes Argo. 

Pátrací akce po pohřešovaných osobách, které postrádají jejich příbuzní nebo blízcí, jsou nedílnou součástí našich služebních povinností. I když v průběhu roku realizujeme takových akcí několik stovek, každé takové pátrání, na jehož konci zazní věta – „OSOBA VYPÁTRÁNA, JE V POŘÁDKU“, je pro nás vždy tou nejlepší zprávou. Okamžiky, kdy můžeme předat příbuzným člena jejich rodiny, patří v policejní službě k těm nejpříjemnějším.

Pátrací akce se šťastným koncem se odehrála v noci na čtvrtek na Rokycansku. Po desáté hodině večer jsme přijali oznámení od muže, který nahlásil pohřešování své manželky. Jednalo se o starší paní, která trpí Alzheimerovou chorobou, kvůli které není orientovaná v čase ani v prostoru a užívá několik léků. Pán nám sdělil, že v osm hodin večer dal ještě manželce večeři a žena šla spát. Potom se vrátil do práce a po návratu domů už jeho manželka v domě nebyla.  Zpočátku se vydal ženu hledat sám a poté celou věc oznámil.

Ve večerních hodinách tak začala na Rokycansku pátrací akce, do které byli zapojeni rokycanští policisté z obvodních oddělení i z dopravního inspektorátu, kolegové ze speciální pořádkové jednotky i skupiny služební kynologie a také z operačního střediska. Prověřovala se místa, kde by se žena mohla nacházet, propátrávalo se okolí, až se po druhé hodině ráno podařilo našemu služebnímu psu Argovi, což je téměř čtyřletý německý ovčák, po pachové stopě přivézt policistu až na místo, kde se paní schovávala. Jelikož ve večerních a nočních hodinách pršelo, byla žena promoklá, ale naštěstí v pořádku. Pak na místo dorazila další policejní hlídka, která starší dámu, která byla po celou dobu v nevlídném počasí v nočních hodinách bosa, převezla do jejího bydliště, zpátky k manželovi.

Pokud budete někdy v situaci, kdy budete mít důvodné obavy o své blízké nebo známé, o kterých nebudete mít žádné zprávy, oznamte nám takové případy co možná nejdříve, čas totiž hraje zásadní roli.

Video:https://youtu.be/zrWdw3iASNE



mjr. Mgr. Pavla Burešová
2. srpna 2024

vytisknout  e-mailem