Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pachatel loupeže byl zadržen

PLZEŇ – VENKOV – Po loupežném přepadení starší ženy policisté zorganizovali rozsáhlou pátrací akci, při které zadrželi pachatele a také odhalili nelegální varnu pervitinu. V této souvislosti zadrželi dalších šest osob. 

Policisté na tísňové lince 158 přijali 28. října kolem 10. hodiny oznámení o loupežném přepadení starší ženy v jedné malé obci nedaleko Plzně. Poškozenou čtyřiasedmdesátiletou ženu měl její rodině známý muž v jejím domě fyzicky napadnout a vyhrožovat jí nožem a sekerou. Pachatel se k domu dostal po poškození dveří u stodoly. Když žena uslyšela hluk z venku, šla se podívat na dvorek, toho pachatel využil a zatlačil seniorku zpět do domu. Poté jí donutil, aby si v chodbě sedla a lepicí páskou jí svázal ruce a také přelepil páskou ústa. Poté po ní požadoval vydání peněz. Po celou dobu ohrožoval seniorku nožem, ale naštěstí ji nezpůsobil žádné vážné zranění. Z kabelky si vzal finanční hotovost jeden tisíc korun a z jejího mobilního telefonu si vynutil přístup do internetového bankovnictví, ze kterého si převedl na svůj účet částku 250 tisíc korun. Jakmile pachatel pod pohružkou získal co chtěl, z místa utekl.

Policisté ihned po pachateli začali intenzivně pátrat, zorganizovali rozsáhlou pátrací akci, do které byly nasazeny desítky policistů a pátralo se i za pomoci policejního vrtulníku. Ve spolupráci se zásahovou jednotkou se kriminalistům z územního odboru Plzeň – venkov za dva dny po přepadení podařilo zadržet pachatele loupeže v malé obci u Plzně. V objektu, kde se nacházel tento pachatel, byla policisty odhalena i nelegální varna pervitinu. V této souvislosti policisté na místě zadrželi dalších 6 osob (4 muže a 2 ženy). Na tomto případu policisté dále pracují. Jeden muž byl umístěn do policejní cely a ostatní byli propuštěni ze zadržení.

Policejní komisařka z územního odboru Plzeň – venkov v neděli obvinila čtyřiadvacetiletého muže ze spáchání trestného činu loupeže a podala podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

por. Ing. Eva Červenková
31. řijna 2022

Odkazy do noveho okna

Foto odhalené varny

Foto odhalené varny 

Detailní náhled

Foto odhalené varny

Foto odhalené varny 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem