Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pachatel majetkové trestné činnosti dopaden

PLZEŇ – Plzeňští policisté obvinili 26letého muže z Klatovska, který na území města Plzně provedl několik krádeží a odcizením věcí způsobil celkovou škodu za bezmála 155 tisíc korun. 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání 26letého muže z Klatovska, kterého obvinil z pokračujícího přečinu krádež a z pokračujícího přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Mladý muž odcizil různé věci za bezmála 155 tisíc korun. K první krádeži došlo začátkem května loňského roku, kdy se vloupal do kolárny jednoho bytového domu v Plzni a odcizil jedno elektrokolo a dvě horská kola.  Další krádeže následovaly v červenci, v srpnu a v září. Pachatel „navštívil“ několik plzeňských provozoven, vnikl do jejich zázemí a odcizil doslova vše, na co právě narazil. Jednalo se převážně o kabelky, mobilní telefony a peněženky s finanční hotovostí a s platebními kartami. V jednom případě se zloděj dokonce ubytoval v hotelu a z pojízdného pracovního vozíku paní uklízečky odcizil svazek klíčů, se kterými si následně otevřel jeden z pokojů, odkud si opět odnesl kabelku i s peněženkou.  Největší škodu způsobil jedné plzeňské základní škole. Mladík vnikl do neuzamčené učebny a z této si odnesl šest tabletů a šest kusů zařízení inteligentního minibota. Škoda přesáhla částku 79 tisíc korun.

Zloděj není žádný nováček. Již v minulosti byl pro majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Díky skvělé práci a spolupráci několika složek plzeňské policie a na základě vyhodnocení důkazního materiálu se muže podařilo dopadnout a usvědčit. Nyní mu v případě prokázání viny hrozí až tři roky odnětí svobody.  

nprap. Michaela Raindlová
19. ledna 2022

vytisknout  e-mailem