Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pod vlivem návykových látek řídí vozidla

KLATOVSKO - V průběhu jednoho dne policisté zjistili tři řidiče, kteří byli pod vlivem akoholu a omamných a psychotropních látek. 

     Policisté kontrolovali v Klatovech na Nádražní ulici v pondělí 12. května 2014 ve 22.40 hodin místního 24letého muže, který řídil vozidlo zn. Fiat. Muž se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 1,47 a opakovaně 1,49 promile alkoholu a byl převezen k lékařskému vyšetření a na oddělení. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidičský průkaz nebyl zadržen, protože muž jej nevlastní.
     V Klatovech byl na ulici Koldinova kontrolován strážníky městské policie v pondělí v 0.15 hodin 23letý řidič z Plzně, který jel na mopedu zn. Babeta ve směru od nádraží a nereagoval na značku zákaz vjezdu všech motorových vozidel a dále neměl na hlavě ochrannou přilbu. Na místo byli přivoláni policisté a řidič se podrobil dechové zkoušce s výsledkem měření 0,85 a opakovaně 0,78 promile alkoholu. Protože řidič u sebe neměl žádné doklady totožnosti byl předveden na oddělení, kde bylo zjištěno, že nevlastní žádné řidičské oprávnění.
     V plánici byl v pondělí ve 23.30 hodin kontrolován policisty řidič vozidla zn. Škoda Octavia muž ve věku 21 let z Horažďovic. Provedená dechová zkouška byla negativní a test na návykové látky pozitivní na amfetamin. Muž odmítl lékařské vyšetření.
Dva uvedení muži jsou podezřelí ze spáchání přestupků.
 
 
 
 
nprap. Ladmanová Dana
13.5.2014

vytisknout  e-mailem