Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Podávání alkoholu mladistvým

PLZEŇ - Na Borech policisté kontrolovali dodržování zákazu podávání alkoholu mladistvým. U třech mladíků zjištěno požití alkoholu. 

     Policisté Obvodního oddělení policie Plzeň – Bory připravili na páteční odpoledne a podvečer policejní preventivní akci s pracovním názvem „Mládež – alkohol“. Ve vytipovaných restauračních zařízeních, barech ale i hernách kontrolovali  dodržování zákazu podávání alkoholu a tabákových výrobků dětem a mladistvým,  zaměřili se  na prevenci a odhalování majetkové a jiné trestné činnosti páchané právě podnapilými nezletilci a mladistvými a zjišťovali rovněž, zda v předmětných podnicích není mladistvým umožňováno hrát na výherních automatech. Samozřejmě hlídky pátraly i po hledaných osobách a odcizených věcech.
     Během akce policisté zkontrolovali několik desítek osob, kdy u třech mladistvých návštěvníků jednoho z barů na Klatovské ulici zjistili, že jim bylo prodáno desetistupňové pivo, po němž mladíci nadýchali během orientační dechové zkoušky na zjištění alkoholu v krvi od 0,09 do 0,14 promile. Obsluze baru nyní za přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi hrozí trest v podobě pokuty ve výši až 3 000 korun.
     V podobných kontrolách budou policisté i nadále pokračovat.  
 
por. Ing. Hana Štefflová
30. září 2013

vytisknout  e-mailem