Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policejní akce v Plzni

PLZEŇ - Policisté se poslední školní den zaměřili na noční podniky a provozovny. Zde kontrolovali dodržování zákazu prodeje a podávání alkoholu a tabákových výrobků dětem.  

    Městské ředitelství policie Plzeň připravilo a v pátek ve večerních a nočních hodinách na území spravovaném Obvodním oddělením policie Plzeň - Střed  realizovalo bezpečnostní policejní akci, která byla zaměřená na kontrolu dodržování zákazu prodávání a podávání alkoholu a tabákových výrobků mladistvým a nezletilým a zákazu hraní těchto osob na výherních hracích automatech. Policisté v rámci opatření rovněž dohlíželi na veřejný pořádek a bezpečnost v dané oblasti, pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách, odcizených věcech a vozidlech a získávali poznatky, které by mohly vést k odhalení protiprávního jednání, zejména pak trestných činů násilného a majetkového charakteru.  Do akce byli nasazeni policisté Obvodního oddělení policie Plzeň - Střed, policisté oddělení hlídkové služby Městského ředitelství policie Plzeň a kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování. Na akci se podíleli rovněž pracovníci  oddělení sociálně právní ochrany dětí. Více než tři desítky policistů od páteční osmé hodiny večerní do sobotní druhé hodiny ranní  zkontrolovaly dané území, zájmové podniky a jejich okolí.  Zaměřili se i na veřejná prostranství jako například náměstí Republiky, okolí obchodního centra Plaza nebo sady v centru města. 

     Provedena byla kontrola celkem 103 osob. Během opatření bylo zjištěno 15 osob ve věku od patnácti do osmnácti let, které byly pod vlivem alkoholu. Nejméně během orientační dechové zkoušky nadýchal 15letý chlapec a sice 0,3 promile, nejvíce pak šestnáctiletý hoch, u kterého přístroj ukázal hodnotu téměř 1,8 promile. Všichni byli s ohledem na svůj věk a stav za asistence sociálních pracovníků předáni zákonným zástupcům a ve všech případech se policisté zabývají tím, kdo mladistvým alkohol podal nebo prodal.  

     Opatření bylo po jeho ukončení vyhodnoceno jako velmi úspěšné. Kromě jiného totiž byla vypátrána jedna osoba, po níž bylo vyhlášeno celostátní pátrání, a jedna osoba, která byla vyhlášena v místním pátrání. Policisté získali i řadu poznatků, které by mohly vést k objasnění především násilné trestné činnosti a dopadení pachatelů.  Pozitivní byly vesměs i reakce kontrolovaných osob. V této činnosti bude Městské ředitelství policie Plzeň nadále pokračovat nejen na území tohoto městského obvodu.
 
por. Ing. Hana Štefflová
29. června 2015 

vytisknout  e-mailem