Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policie mezi dětmi

Návštěva rokycanské mateřinky 

     Do rokycanské mateřské školky v ulici Školní zavítala dnes dopoledne policie. V rámci preventvních aktivit se tentokrát policistka preventivně informační skupiny zaměřila na ty nejmenší "občánky".  Děti byly na její návštěvu připraveny, jelikož si nyní povídají ve školce o různých povoláních. Měly tak příležitost se s povoláním policisty blíže seznámit. To však nebylo jediným tématem rozhovorů.
     Natěšené děti se zapojily hlavně do debaty o hlavních zásadách bezpečného chování mezi cizími lidmi, ale i doma a mezi kamarády. K názornému vysvětlení jednotlivých témat bezpečného chování pomohly obrázky ze známých pohádek a "pohádkové vyprávění" jednotlivých příběhů. Pomohly tak pohádkové postavičky Karkulky, Jeníčka a Mařenky, Smolíčka Pacholíčka, kůzlátek, Budulínka a dalších. Opomenuto nebylo ani důležité téma ohledně bezpečnosti v silničním provozu. S potěšením mohla policejní preventistka konstatovat, že důležitá pravidla děti až znají.  Zejména pak zásady správného rozhlížení a přecházení komunikace, použití cyklistické přilby i používání dětské autosedačky a řádné připoutání. S velkým úspěchem se setkala i připravená hra. Děti si v ní zahrály na policisty, kteří v jejich školce hledají "lumpy".
     Na závěr byli všichni malí žáčci za svoji snahu oceněni obrázkem a reflexní samolepkou, kterou si doma s rodiči mohou nalepit na batohy, tak aby byli za snížené viditelnosti v silničním provozu dobře vidět. 

nprap. Bc. Jana Tomková
7.2.2012
    

vytisknout  e-mailem