Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté rozdávali motocyklistům šle

PLZEŇ – Dopravní policisté v pátek odpoledne a večer kontrolovali především milovníky jednostopých motorových vozidel. Akce probíhala v rámci celého Plzeňského kraje se zaměřením na silnice I.třídy a nehodové úseky. 

     Viditelnost v silničním provozu je nezbytná, a právě proto dopravní policisté realizovali v pátek odpoledne a večer krajskou dopravně bezpečnostní akci zaměřenou především na motorkáře a jejich chování v silničním provozu. Podmínkou jejich jízdy na motocyklu je používání přilby, ale nutností zůstávají i ostatní prvky bezpečnosti. Kromě vhodného oblečení, pevné obuvi či rukavic je nutné si uvědomit, že i motorkáři a jejich spolujezdci by měli mít reflexní prvky.

     Policisté kontrolovali na různých místech Plzně a komunikacích Plzeňského kraje desítky motorových vozidel, ať už jednostopých či dvoustopých. Celkem zkontrolovali 321 vozidel, zjistili celkem 120 přestupků, z nichž 113 vyřešili ihned v příkazním řízení na místě v celkové výši 40 800 korun. V sedmi případech prohřešky řidičů postoupili správnímu orgánu k dalšímu projednání. V nejvíce případech se řidiči dopouštěli překročení povolené rychlosti nebo nepoužili zádržný systém ve vozidle či jeli na dálnici bez dálniční známky. Během akce policisté vzorným motorkářům rozdávali reflexní šle. Motocyklisté patří k nejzranitelnějším účastníkům v silničním provozu a reflexní prvky výrazně zvýší jejich viditelnost na silnicích. Akce měla především ze strany milovníků jízdy na motocyklu velký ohlas a sami uznávali, že reflexní prvky mají své nezastupitelné místo v bezpečnosti.

nprap. Veronika Hokrová
22. července 2019

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem