Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté se s žádostí o pomoc obracejí na veřejnost

PLÁNSKO - Hledají svědky nehod, které se staly v uplynulých dnech na Plánsku. Při jedné z nich došlo ke střetu s německým ovčákem.  

     Tachovští dopravní policisté hledají svědky tří nehod, které se v uplynulých dnech staly na Tachovsku.
     První nehoda se stala 22. prosince loňského roku kolem 17:50 hod. v obci Chodová Planá. Ulicí Pohraniční stráže jela řidička s vozidlem Dacia Sandero ve směru ob Plané na Trstěnice. Z dosavadního šetření vyplývá, že jí do jízdní dráhy z pravé strany náhle vběhl pes – německý ovčák, se kterým došlo ke střetu. Po nárazu byl pes odmrštěn do protisměru, kde do něj narazilo protijedoucí osobní vozidlo Hyundai. Pes následně z místa nehody utekl. Policisté u obou zúčastněných řidiček požití alkoholu vyloučili povedenými dechovými zkouškami. V tomto případě policisté hledají majitele německého ovčáka, který měl být černohnědého zbarvení.
     Druhá nehoda se stala 23. prosince loňského roku kolem 9:00 hod. v obci Planá. V areálu sádek tam poškodil dosud neznámý řidič stojící zaparkované vozidlo Fiat a z místa nehody ujel.
     Poslední nehoda se stala 2. ledna letošního roku kolem 7:15 hod. v Chodové Plané. Ulicí Nádražní jel řidič s osobním vozidlem Citroen Berlingo ve směru jízdy na Cheb. Dle jeho tvrzení jej měl za železničním přejezdem v levotočivé zatáčce začít předjíždět neznámý řidič s blíže nezjištěným terénním vozidlem vínové barvy, který navíc nerespektoval bílou čáru souvislou, a v době, kdy se zařazoval zpět před předjeté vozidlo Citroen, narazil do jeho přední části, čímž jej částečně vytlačil ze silnice. Neznámý řidič na místě nezastavil a pokračoval dál v jízdě. Při nehodě nebyl nikdo zraněný, požití alkoholu u řidiče vozidla Citroen policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou.

     Tachovští dopravní policisté žádají občany, kteří by mohli poskytnout informace k uvedeným nehodám, jež by napomohly jejich řádnému prošetření, aby se jim ozvali na tel.: 974 337 266, 974 337 251. Informace mohou sdělit také na tel.: 974 322 015 nebo na linku tísňového volání 158.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
5. 1. 2016

 

 

vytisknout  e-mailem