Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté u dětí

RADNICKO - Radničtí policisté společně s tiskovou mluvčí zamířili za dětmi do školky ve Stupně. 

Policisté z Obvodního oddělení Radnice společně s tiskovou mluvčí navštívili dnes dopoledne děti stupenské školky. Beseda se konala venku u areálu školky a policisty přivítalo kolem sedmdesáti dětí.
Policisté ukázali dětem policejní výstroj a výzbroj, nové služební vozidlo a další věci, které používají denně při výkonu služby. Připomenuta byla důležitá telefonní čísla integrovaného záchranného systému. S ohledem na věk dětí policisté přiblížili práci policistů pořádkové a dopravní policie, kriminalistů, psovodů a pyrotechniků. Nejvíce otázek bylo vzneseno právě při ukázce obrázků, na kterých byl policejní psovod a pyrotechnik.
Všem dětem byly připomenuty zásady správného a bezpečného přecházení, pohyb na komunikaci bez chodníků, také bezpečná jízda autem, kdy děti jsou jako spolujezdci, ale i jak se chovat při oslovení neznámými osobami. Na závěr děti obdržely odměny v podobě omalovánek.
Dopoledne mezi těmi nejmenšími se vydařilo a příští rok by se chtěly děti sejít znovu a jejich vysloveným přáním byla účast služebního pejska.

 
MŠ Stupno 14.6.2016MŠ Stupno 14.6.2016MŠ Stupno 14.6.2016MŠ Stupno 14.6.2016MŠ Stupno 14.6.2016MŠ Stupno 14.6.2016

 



 

vytisknout  e-mailem